Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин: Русия е отворена към диалог за неразпространението на ядрени оръжия


Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През съобщи, че страната му е отворена за разговор за стратегическата непоклатимост и неразпространението на нуклеарни оръжия, съобщи Ройтерс.

Въпреки войната в Украйна, както Русия, по този начин и Съединените щати подчертаха значимото значение на поддържането на връзка по въпроса за нуклеарните оръжия. Двете страни са най-големите нуклеарни сили в света, като разполагат общо с към 11 000 нуклеарни бойни глави.

Русия е отворена за разговор за гарантиране на стратегическа непоклатимост, опазване на режимите за неразпространение на оръжия за всеобщо заличаване и за възстановяване на обстановката към контрола върху въоръжаването, съобщи Путин на юридически конгрес в Санкт Петербург.

Той сподели, че въпросните старания биха претендирали усърдна взаимна работа и биха били ориентирани към това да се предотврати повтаряне на протичащото се през днешния ден в Донбас.

Путин твърди, че Русия е подхванала " военна интервенция " в Украйна, с цел да защищити етническите руснаци и рускоезичното население в източния район Донбас от гонения от страна на украинските управляващи, отбелязва bTV.

Днес той повтори тази своя позиция и упрекна Украйна, че е направила закононарушения против човечеството.

Според Киев и Запада съветската инвазия е непростим акт на експанзия, с който се цели завладяването на украинска територия и отстраняването на президента Володимир Зеленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР