Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин подписа спорeн закон за масово разрушаване на стари жилищни сгради в Москва

Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила подписа противоречивия закон за всеобщо разрушение на остарели жилищни здания в Москва и преместването на жителите им, съобщи Франс прес. Проектът провокира всеобщи митинги през май, съобщи Българска телеграфна агенция.

Официално обнародван, законът влиза в действие неотложно. Той беше гласуван от съветската Държавна дума (долната камара на парламента) на 14 юни и утвърден от Съвета на федерацията (горната камара) на 28 юни.

Според този огромен градоустройствен проект, разгласен през февруари от кмета на Москва Сергей Собянин, над 4000 здания от руско време би трябвало да бъдат разрушени от септември, което ще наложи да бъдат настанени на друго място няколко хиляди московчани.

Московското кметство желае да подмени тези хиляди малоетажни здания с високо строителство, позволяващо да бъдат настанени доста повече семейства в 12-милионната столица.

Проектът обаче съгласно критиците му съставлява липса на почитание от страна на управляващите към частната благосъстоятелност.

Държавата дава обещание на хората апартамент със същите размери, само че не същата стойност в същия квартал. На доктрина за разрушаването на постройка ще бъде належащо единодушието на болшинството от жителите й. В подобен случай те ще разполагат с 60 дни, с цел да се изнесат, и няма да имат право да оспорват решението.

Наричани "хрушчовки ", защото са издигнати по времето на ръководството на Никита Хрушчов в Съветския съюз през 1950-те и 1960-те години, тези здания са емблематични за московските покрайнини и доста съветски градове, където са разрешили да се реши жилищната рецесия в страната по това време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР