Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин се срещна с бразилския президент Болсонаро на фона на кризата между Русия и Украйна

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През се срещна през днешния ден със своя бразилски сътрудник Жаир Болсонаро за диалози и похвали връзките сред Русия и Бразилия, които разказа като основаващи се на " другарство и взаимно схващане ", съобщи Асошиейтед прес.

Болсонаро посещава Русия за първи път в миг на засилващо се напрежение сред Москва и Запада, подбудено от опасения, че Русия има намерение да нахлуе в Украйна.

Двамата водачи не загатнаха Украйна или съветските претенции за гаранции в областта на сигурността, в които се упорства за прекъсване на разширението на НАТО на изток по време на встъпителните си изявления или на конференцията след диалозите.

Снимки на срещата им в Кремъл демонстрират президентите да седят близо един до различен към дребна маса. Неотдавнашните срещи на Путин с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолщ се организираха към дълга няколко метра маса, което чиновници на Кремъл обясниха с защитни ограничения против ковид.

След срещата Путин сподели на конференция, че с Болсонаро са провели " задълбочени, градивни диалози ".

" Русия и Бразилия са обичайно обединени от връзки на другарство и взаимно схващане. Стратегическото партньорство сред нашите страни обгръща голям брой области. Заедно се стремим да развиваме политически, стопански и филантропични връзки, сътрудничим си тясно на интернационалната сцена ", сподели Путин.

Болсонаро сподели, че двете страни " споделят общи полезности като вярата в Бога и отбраната на фамилията. Също по този начин сме солидарни с всички тези страни, които желаят и се ангажират с мира ".

В взаимно изказване, публикувано след диалозите, се показва, че двамата водачи " акцентират своята решителност да укрепват стратегическото партньорство, да задълбочават политическия разговор, на издигат равнището на двустранните връзки, учредени на ценене на суверенитета, интернационалното право и правилата на върховенството на закона, споделяни от двете страни ".

По време на визитата си в Русия Болсонаро посети също долната камара на съветския парламент - Държавната дума и Гроба на Незнайния боец. Преди да се завърне в Бразилия той ще посети и Унгария, където ще се срещне с един от дребното си съидейници по света, унгарския министър председател Виктор Орбан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР