Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Владимир Путин: Готови сме да не разполагаме определени ракети

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През предложи страната му и Съединени американски щати да се спогодят да не разполагат избрани ракети с наземно базиране в Европа и да одобряват ограничения за взаимни инспекции след прекратяването на действието на контракта за ракетите със междинен и дребен обхват, съобщи Ройтерс, като се базира на Кремъл.

Държавният глава сподели, че Русия е подготвена да не разполага в европейската част на своята територия ракети "9М729 ", които Съединени американски щати считат за нарушаващи контракта, в случай че и НАТО предприеме съответни стъпки в тази тенденция.

Путин предложи да се обмислят ограничения за създаване на взаимно доверие, като се разреши на Русия да прави инспекции на американските комплекси "Иджис Ашор " в бази на Съединени американски щати и НАТО в Европа, а Съединени американски щати да ревизират съветските ракети "9М729 " в обекти в Калининградска област (най-западната точка на страната).

"Предлагаме всички заинтригувани страни да обмислят съответни разновидности за ограничения за взаимни инспекции, с цел да се отстранен съществуващите паники ", съобщи Кремъл.

Путин сподели, че Русия поддържа мораториум върху разполагането на ракети със междинен и дребен обхват с наземно базиране, и прикани НАТО да разгласи сходен ответен мораториум. Той прикани всички заинтригувани страни да потърсят метод за поддържане на стабилността в света без контракта за ракетите със междинен и дребен обхват във връзка с Азиатско-тихоокеанския район.

Съединени американски щати се отдръпнаха от контракта предходната година, като упрекнаха Русия, че го нарушава. Москва отхвърля обвиняванията.

Според Путин излизането на Вашингтон от контракта е сериозна неточност, която ускорява заплахата от разрастване на конкуренция във въоръженията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР