Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин: Русия и Япония осъждат решително изстрелването на севернокорейската ракета над Япония

Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила съобщи през днешния ден, че двамата с японския министър председател Шиндзо Абе уверено осъждат изстрелването на севернокорейската балистична ракета, прелетяла над Япония, съобщи Ройтерс.


Путин удостовери, че рецесията със Северна Корея би трябвало да се реши с политически средства и че тя е опасност за мира и стабилността в района. Той прикани решението да е учредено на препоръчаната от Москва и Пекин "пътна карта ".

Руският президент уточни, че са обсъждали с Абе вероятностите за обща икономическа активност на противоречивите Курилски острови в Тихия океан. Островите са известни в Япония като Северните територии, а в Русия - като Южните Курили. Те са завзети от руските войски в края на Втората международна война и близо 17-те хиляди техни поданици са били принудени да се изселят.

Путин сподели, че с Абе са разискали и вероятностите за спокойно съглашение, с което де юре да бъде прекъсната войната сред двете страни.

Шиндзо Абе съобщи след срещата с съветския президент във Владивосток в границите на Източния стопански конгрес, че е склонен с неговата оценка, съгласно която нуклеарният опит на Северна Корея е сериозна опасност за районния мир и нарушаване на режима за неразпространение на нуклеарното оръжие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР