Руският президент Владимир Путин вчера обвини Украйна, че не желае

...
Руският президент Владимир Путин вчера обвини Украйна, че не желае
Коментари Харесай

Путин: Украйна не желае мир с Русия

Руският президент Владимир Путин през вчерашния ден упрекна Украйна, че не желае спокойно решение на спора си с Русия, оповестиха ДПА и ТАСС.

На конференция в края на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес Путин повтори изказванието си, че неотдавнашният случай в Керченския проток е бил " провокация " от страна на Украйна, отразяваща държанието на Киев.

" Анализът на последните събития, свързани с този случай или провокация в Черно море и това, което виждаме в Донбас, демонстрира, че настоящото управление на Украйна не е заинтересувано от уреждането на обстановката изобщо, още повече с мирни средства ", уточни съветският президент. По думите на Путин ръководещата партия в Украйна е " партия на войната и до момента в който е на власт, всички нещастия от сходен жанр и войната ще не престават ".
Руският президент съобщи също, че не се отхвърля от среща с украинския си сътрудник Петро Порошенко, само че означи, че с него е " комплицирано да се приказва ".

Путин разяснява и връзките със Съединени американски щати, като съобщи, че е назряло времето за същинска среща с американския му сътрудник Доналд Тръмп и изрази страдание, че Тръмп е анулирал плануваната им среща в коридорите на форума на Г-20 в Буенос Айрес, оповестиха Франс прес и ТАСС.

" Жалко, че не съумяваме да проведем пълноформатна среща. Предполагам, че от дълго време е назряло времето за такава среща. Това е обвързвано с въпроси за стратегическата непоклатимост, изключително откакто президентът /на САЩ/ разгласи за желанието на Съединените щати да излязат от Договора за ракетите със междинен и дребен обхват ", съобщи Путин на конференция в аржентинската столица.

Той изрази вяра, че ще се срещне с американския си сътрудник, когато Тръмп бъде подготвен за това.

Путин заяви, че е имал къс диалог с Тръмп в коридорите на срещата на върха. " Ние, както се споделя, разговаряхме на крайник, както вършат всички там /на срещата на върха/ ". Той означи, че е дал отговор на въпросите на Тръмп за случая в Черно море, при който съветските сили задържаха предходната неделя украински кораби и техните екипажи. " Той /Тръмп/ има своя позиция по този въпрос, аз имам моята. Всеки остана на своето мнение, само че във всички случаи аз го осведомих за нашето виждане за този случай ", съобщи съветският президент. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР