Руският президент Владимир Путин в разговор с френския си колега

...
Руският президент Владимир Путин в разговор с френския си колега
Коментари Харесай

Путин с първи коментар за отговора на САЩ и НАТО

Руският президент Владимир Путин в диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон съобщи, че отговорите на Съединени американски щати и НАТО на предложенията на Москва за гаранции за сигурност не регистрират фундаменталните опасения на Русия.

Става дума за попречване на разширението на Северноатлантическия алианс, отвод от разполагане на ударни системи покрай границите на Русия и връщане на военния капацитет и инфраструктурата на блока в Европа на позициите от 1997 година, когато е подписан Основополагащият акт Русия-НАТО.

В отчета се споделя още, че основният въпрос за това „ по какъв начин Съединените щати и техните съдружници имат намерение да следват правилото за сплотеност на сигурността, закрепен в главните документи на ОССЕ и Русия-НАТО “, който гласи, че никой не би трябвало да укрепва сигурността си за сметка на сигурността на другите, също е била пренебрегната.

Путин също по този начин сподели на Макрон, че получените отговори от Съединени американски щати и НАТО ще бъдат проучени, след което Русия ще вземе решение за по-нататъшни дейности.

На 26 януари съветското външно министерство получи писмен отговор от Съединени американски щати по отношение на предложенията за гаранции за сигурност. Отговор до съветската страна изпратиха и представители на НАТО.

Държавният секретар Антъни Блинкен сподели, че Съединени американски щати не възнамеряват да разгласяват текста на документа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР