Руският президент Владимир Путин увери, че страната му няма никакви

...
Руският президент Владимир Путин увери, че страната му няма никакви
Коментари Харесай

Путин: Русия няма никакви лоши намерения към своите съседи

Руският президент Владимир Путин увери, че страната му няма никакви неприятни планове към съседите си. Той прикани западните страни да не нагнетяват напрежение и да се откажат от въвеждането на наказания.

Путин се включи посредством видеоконферентна връзка в формалната гала по издигането на националния байрак на новопостроения ферибот „Маршал Рокосовский“. Президентът съобщи, че не вижда нужда от утежняване на връзките сред Москва и западните й сътрудници.

Според него всички дейности на Русия  са в отговор на вражески дейности против самата нея. “Изпълняваме отговорностите си и ще ги изпълняваме и отсега нататък ”, уточни той. 

В същото време Държавната дума одобри на днешното си пленарно съвещание закон, който планува наказателна отговорност за разпространение на недостоверна информация за съветската военна интервенция в Украйна, за апели към наказания и за дискредитиране на въоръжените сили на Русия.

Максималните санкции са санкция в размер на 1.5 млн. рубли или към 15 000 $ и отнемане от независимост до 15 години. Съответните ремонти в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс бяха гласувани в Думата единомислещо и по ускорена процедура, а по-късно – утвърдени и от Съвета на федерацията. Очаква се още през днешния ден законът да бъде подписан от президента. Това значи, че още на следващия ден тези, което са лъгали и са правили изказвания, които дискредитират нашите въоръжени сили ще понесат наказване и то доста сурово ”, съобщи ръководителят на Думата Вячеслав Володин. 

На този декор медийният регулатор “Роскомнадзор ” продължи да блокира достъпа до уеб страниците на редица медии, които са оповестените в Русия за задгранични сътрудници. Сред тях са Би Би Си, Дойче Веле, Гласът на Америка, Радио Свобода и уеб сайтът “Медуза ”.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР