Руският президент Владимир Путин цели да "разцепи НАТО", заяви днес

...
Руският президент Владимир Путин цели да "разцепи НАТО", заяви днес
Коментари Харесай

Премиерът на Полша: Путин иска да разцепи НАТО

Руският президент Владимир Путин цели да "разцепи НАТО ", съобщи през днешния ден полският министър-председател Матеуш Моравецки след среща с английския си сътрудник Борис Джонсън във Варшава, съобщи ДПА.

"Политическата цел на Путин е да разцепи НАТО и заради тази причина е неотложно да покажем какъв брой сме единни ", сподели Моравецки. Според него в НАТО има съществено схващане за напрежението на източния фланг на алианса.

Джонсън съобщи, че нито Полша, нито Англия могат да одобряват свят, в който някой мощен комшия да сплашва или атакува другите. Той акцентира основната роля на Полша за европейската сигурност.

По думите му поуката от последните 100 години е, че когато Полша е застрашена от неустойчивост, война и експанзия по границите й, тогава всички са застрашени.

След своята среща двамата водачи посетиха военно отделение във Варшава, в което са ситуирани английски бойци.

От декември английски военни оказват помощ на полските сили за подсилване на границата на Полша с Беларус.

В понеделник английският министър на защитата Бен Уолъс разгласи, че в Полша ще бъдат изпратени още 350 бойци. Днес полският министър на защитата Мариуш Блашчак сподели, че става въпрос за морски пехотинци, които би трябвало да подсилят източния фланг на НАТО.

Междувременно през днешния ден изтребители "F-15 " от военновъздушните сили на Съединени американски щати

дойдоха на военно летище в Централна Полша като част от подсилването на източния фланг на НАТО поради напрежението сред Русия и Украйна. Това заяви в "Туитър " полският министър на защитата Мариуш Блашчак, представен от "Ройтерс ".

Той не посочи броят на американските военни самолети, кацнали в базата в Ласк, Лодзко воеводство. По думите му изтребителите ще извършват патрулни задачи на НАТО.

Американски "F-15 " са дислоцирани също в трите балтийски страни - Естония, Латвия и Литва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР