Руският президент Владимир Путин спечели последните избори, което означава, че

...
Руският президент Владимир Путин спечели последните избори, което означава, че
Коментари Харесай

Global Times: Путин демонстрира силната си способност да контролира ситуацията

Руският президент Владимир Путин завоюва последните избори, което значи, че ще остане на власт най-малко до 2030 година Много западни медии настояват, че това е " призрачен сън " за Запада, оповестява Global Times.

Тези избори се организираха повече от две години след експлоадирането на руско-украинския спор. В момента Русия има очевидно преимущество във военни сили и огнева мощност, а украинската войска е изправена пред компликации на всички фронтове. Статия, озаглавена: „ В това украинско село съвсем не останаха мъже “, беше оповестена от „ Вашингтон пост “ на 16 март, в която се показва, че „ хората се ловят като кучета на улицата “. Украйна е изправена пред съществени компликации с потребност от повече бойци, а някои хора даже упорстват полицията да бъде изпратена на фронтовата линия.

Путин показва мощната си дарба да управлява обстановката през последните две години.

„ Специалната военна интервенция “ не завърши толкоз бързо, колкото Москва планираше, само че всеобхватните наказания, наложени от Съединени американски щати и Запада на Русия, не смазаха Русия, както се надяваха. Военната им помощ поддържа борбата в Киев, само че не съумя да сътвори предстоящото преимущество на украинското полесражение. Русия освен демонстрира мощен боен капацитет, само че и поддържа непоклатимост в стопанската система и цялостното единение в обществото, без да уголемява опозиционните сили. Данни от Чикагския съвет по световни въпроси и Levada Center, съветската самостоятелна социологическа организация, демонстрират, че към половината руснаци „ мощно поддържат “ войната с Украйна, а 28 % „ ненапълно поддържат “ войната.

Русия има обилие от храна, сила и минерали. Западът пресмята, че потенциалът на Русия за произвеждане на артилерийски снаряди е към три пъти по-голям от този на Съединени американски щати и Европа. Въпреки поддръжката на целия Запад, Украйна към момента е в неравностойно състояние, липсва й артилерия и муниции. Освен това Русия е нуклеарна мощ с извънредно мощно стратегическо въздържане.

Френският президент Еманюел Макрон неотдавна съобщи няколко пъти, че не може да изключи разполагането на сухопътни войски на НАТО в Украйна в бъдеще. В отговор Путин съобщи в неделя, че това би било " една крачка от пълномащабна Трета международна война ". Позицията на Макрон се изправи пред открити въпроси и съпротива от страни като Съединени американски щати, Обединеното кралство и Германия, като единствено Финландия изрази поддръжка.

Докато Путин е на власт, западните страни като цяло няма да могат да облекчат връзките си с Русия. Доналд Тръмп съобщи, че откакто влезе в служба, ще се стреми да постави завършек на войната в Украйна. Враждебността на Запада към Русия и Путин обаче е прекомерно дълбока. Въпроси като украинската рецесия, балтийската и централноевропейската неприязън към Русия и рецесията в Сирия остават неразрешени, като Западът не може да сплоти позицията си за справяне с тях.

 

Източник " Труд "

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР