Руският президент Владимир Путин ще се срещне с президентите на

...
Руският президент Владимир Путин ще се срещне с президентите на
Коментари Харесай

Путин посреща в Сочи Ердоган и Рохани на 14 февруари

Руският президент Владимир Путин ще се срещне с президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган и на Иран Хасан Рохани в съветския черноморски курорт Сочи на 14 февруари, оповестиха от Кремъл, представени от РИА Новости.

Президентът Ердоган съобщи, че на 14 февруари ще се срещне с Путин в Сочи, заяви ТАСС, като цитира Анадолската организация.

Путин съобщи предишния месец, че ще свика среща с Ердоган и Рохани, с цел да обсъдят обстановката в Сирия. Трите страни споделят, че желаят политическо споразумяване на сирийския спор, само че Русия и Иран поддържат сирийския президент Башар Асад, а Турция, дружно със съдружниците си от НАТО, желае той да подаде оставка, отбелязва Ройтерс.

Същевременно Ердоган съобщи, че неговото държавно управление поддържа контакт със сирийския режим на " ниско равнище ", посредством шпионска организация. Турското държавно управление приключи връзките си с Дамаск, след кръвопролитията през март 2011 година, с които стартира гражданската война в страната. Коментарите на Ердоган за първи път удостоверяват тези директни ниски връзки с Дамаск. " Дори в случай че това е врагът ти, не би трябвало да късаш връзките си с него, тъй като може да ти потрябват ", добавя още Ердоган.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР