Руският президент Владимир Путин ще се опита да протака войната

...
Руският президент Владимир Путин ще се опита да протака войната
Коментари Харесай

Алексей Арестович: Краят на войната зависи изцяло от Путин. Той може да я прекрати, ако сметне че му е изгодно

Руският президент Владимир Путин ще се опита да протака войната в Украйна най-малко до президентските избори в Съединени американски щати през идната година, разяснява в особено изявление за Българска национална телевизия Алексей Арестович, боен анализатор и досегашен консултант на украинския президент Володимир Зеленски. Краят на войната зависи напълно от съветския държавен глава и неговата воля, в случай че сметне че му е преференциално това, уточни Алексей Арестович, който даде изявление по време на срещата на съветската съпротива в естонската столица Талин.

" Тази война се крепи напълно върху волята на един човек – Владимир Путин. Той може да я приключи и след 15 минути, в случай че сметне, че му е преференциално да я приключи, а може и да я проточва още две години, изпращайки в огъня на войната живота на стотици хиляди руснаци, да източва запаси. За в този момент виждаме, че той се готви съгласно програмата на съветския бюджет една трета да изразходва за защита. Той усилва разноските за защита – готви се за дълга, изтощителна война. Смятам, че неговата стратегия най-малко е да задържи до изборите в Съединени американски щати. Като имаме поради полемиките за понижаване помощта за Украйна, и въобще за това, че Десантес се контракти, че Украйна не трябва да се приема в НАТО. Позицията на Тръмп ни е известна - да подписа някакво съглашение в своя изгода. Минимум до изборите в Съединени американски щати той ще протака, ще се мъчи да протака, в случай че не зародят някакви световни фактори, които да го накарат да промени това ", счита Арестович.

Според него Украйна няма никакви гаранции за сигурност.  " Дори в случай, че стигнем границите от 1991 година, тъй като това единствено ще породи в Русия ресентимент към изгубената война и предпочитание за възмездие. След пет-шест години те ще се върнат, поучени от грешките си и по-добре готови. Единствена опция на това е влизането на Украйна в НАТО. Те са подготвени да ни принудят към договаряния с гаранция за встъпването в НАТО. И в случай че европейските политици ни дадат гаранции за приемането ни в НАТО и са подготвени да ни защитят, то ние сме подготвени за договаряния в подмяна на приемането ни в НАТО ", споделя още Алексей Арестович пред Българска национална телевизия.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР