Руският президент Владимир Путин ще реши какви санкции да наложи

Руският президент Владимир Путин ще реши какви санкции да наложи ...

Путин лично ще реши какви санкции да наложи на Вашингтон


Руският президент Владимир Путин ще реши какви санкции да наложи на Вашингтон, заявиха от Кремъл, ден след като американския президент Джо Байдън представи широк кръг от санкции срещу Русия, предаде Ройтерс.

Вчера американското правителство предприе редица мерки срещу Москва, сред които включването в черен списък на 32 юридически и физически лица и забрана за купуване на деноминирани в рубли облигации от американските банки.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва обмисля отговора си.

„Принципът на реципрочност по тези въпроси не е отменен, макар че всичко зависи от решението на държавния глава на Русия“, коментира Песков без да посочи кога Путин ще обяви санкциите. Вчера министерството на външните работи намекна, че това ще се случи скоро.

Говорителят на Кремъл каза, че все още не е взето решение дали Путин ще участва на водената от САЩ среща за климата.

„Вижданията им категорично не съвпадат по отношение на това какво е необходимо за изграждането на взаимноизгодни отношения и отчитането на интересите на другата страна“, каза Песков по отношение на Путин и Байдън.

По думите му руският лидер многократно е казвал, че Русия е готова да си сътрудничи със САЩ, доколкото Вашингтон желае да сътрудничи с Москва.

Вашингтон обясни, че новите санкции са в отговор на предполагаемата намеса на Москва в американските избори, мащабната кибератака срещу софтуерния разработчик SolarWinds, агресията срещу Украйна и други „злонамерени“ от страна на Русия.

Източник: manager.bg