Руският президент Владимир Путин ще реши какви санкции да наложи

...
Руският президент Владимир Путин ще реши какви санкции да наложи
Коментари Харесай

Путин лично ще реши какви санкции да наложи на Вашингтон

Руският президент Владимир Путин ще реши какви наказания да наложи на Вашингтон, обявиха от Кремъл, ден откакто американския президент Джо Байдън показа необятен кръг от наказания против Русия, съобщи Ройтерс.

Вчера американското държавно управление предприе редица ограничения против Москва, измежду които включването в черен лист на 32 юридически и физически лица и възбрана за пазаруване на деноминирани в рубли облигации от американските банки.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва обмисля отговора си.

„ Принципът на взаимност по тези въпроси не е анулиран, въпреки че всичко зависи от решението на президента на Русия “, разяснява Песков без да уточни по кое време Путин ще разгласи глобите. Вчера министерството на външните работи загатна, че това ще се случи скоро.

Говорителят на Кремъл сподели, че към момента не е взето решение дали Путин ще взе участие на водената от Съединени американски щати среща за климата.

„ Вижданията им изрично не съответстват във връзка с това какво е належащо за построяването на взаимноизгодни връзки и отчитането на ползите на другата страна “, сподели Песков във връзка с Путин и Байдън.

По думите му съветският водач неведнъж е казвал, че Русия е подготвена да си сътрудничи със Съединени американски щати, доколкото Вашингтон желае да сътрудничи с Москва.

Вашингтон изясни, че новите наказания са в отговор на хипотетичната интервенция на Москва в американските избори, огромната хакерска атака против софтуерния разработчик SolarWinds, експанзията против Украйна и други „ злонамерени “ от страна на Русия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР