Руският президент Владимир Путин ще приеме генералния секретар на ООН

...
Руският президент Владимир Путин ще приеме генералния секретар на ООН
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН ще посети Москва

Руският президент Владимир Путин ще одобри генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който ще дойде в Москва на 26 април за диалози с него и с съветския външен министър Сергей Лавров. Това заяви представителят на съветския водач Дмитрий Песков.

" Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ще дойде в Москва във вторник, 26 април, за диалози с съветския външен министър Сергей Лавров. Той ще бъде признат и от съветския президент Владимир Путин ", съобщи представителят на Кремъл.

От офиса на Гутериш потвърдиха, че генералният секретар на Организация на обединените нации ще пътува до Москва на 25 април, с цел да се срещне с Лавров и Путин.

" Генералният секретар на Организация на обединените нации ще посети Русия на 25 април. Антониу Гутериш ще организира работна среща и обяд с съветския външен министър Сергей Лавров. Генералният секретар ще бъде признат от съветския президент Владимир Путин ", оповестиха от Организация на обединените нации.

Генералният секретар има намерение да разиска какви стъпки могат да бъдат подхванати, с цел да се реализира преустановяване на огъня в Украйна.

" Генералния секретар желае да разиска с съветското управление какви стъпки могат да бъдат подхванати в този момент, с цел да се заглушат оръжията и да се помогне на хората, които желаят да изоставен безвредно ", съобщи Ери Канеко, заместник-представител на генералния секретар на Организация на обединените нации.

На 19 април Гутериш изпрати писма до непрекъснатите представителства на Русия и Украйна в Организация на обединените нации, в които помоли президентите на двете страни Владимир Путин и Володимир Зеленски да го одобряват в столиците си.

Според Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар, той е декларирал, че " в този значим миг на огромна заплаха би желал да разиска незабавни стъпки за реализиране на мир в Украйна и бъдеща многоликост, учредена на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право ". Гутериш също по този начин акцентира, че " Украйна и Руската федерация са страни основателки на Организация на обединените нации и постоянно са подкрепяли Организация на обединените нации.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР