Руският президент Владимир Путин ще пътува до Пекин следващия месец

...
Руският президент Владимир Путин ще пътува до Пекин следващия месец
Коментари Харесай

За първи път след издадената заповед за арест: Путин отива в Пекин за среща с китайския президент

Руският президент Владимир Путин ще пътува до Пекин идващия месец за диалози с китайския държавен глава Си Цзинпин, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция. Агенцията прецизира, че това е първото задгранично посещаване на Путин, което най-малко е публично притежание, откогато Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за неговия арест .

Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, разгласи, че опитите на Запада за въздържане на Русия и Китай би трябвало да доведат до задълбочаване на съдействието сред двете сили.

" Перспективата през октомври е за задълбочени двустранни диалози сред президента Владимир Путин и президента на Китай Си Цзинпин в Пекин ", съобщи Патрушев, представен от организация " Интерфакс ", на среща в Москва с китайския външен министър Ван И.

Путин ще взе участие в третия конгрес на самодейността " Един пояс, веднъж " по покана на Си, отправена от китайския президент по време на визитата му в Москва през март .

Тогава, единствено дни преди визитата на Си в Русия, Международния углавен съд издаде заповед за арест на Путин на съображение на нелегално отклоняване на стотици деца от Украйна. Москва отхвърли обвиняванията, напомня Ройтерс.

Кремъл съобщи, че тази заповед за арест е удостоверение за враждебността на Запада по отношение на Русия, която образува наказателно произвеждане против прокурора и съдиите от МНС, издали заповедта.

Патрушев, който е непосредствен до Путин, уточни, че Русия желае да развива взаимоотношенията си с Китай.

" Целта на Русия е прогрес в развиването и укрепването на руско-китайските връзки ", сподели Патрушев, като добави, че сред двете страни е налице " изцяло партньорство и стратегическо съдействие ".

На този декор съветският министър на защитата Сергей Шойгу дойде на публично посещаване в Иран, с цел да задълбочи връзките на Москва с Техеран, оповестиха съветските осведомителни организации, съобщи БГНЕС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР