Руският президент Владимир Путин ще има утре работна визита в

...
Руският президент Владимир Путин ще има утре работна визита в
Коментари Харесай

Кремъл потвърди визитата на руския президент в ОАЕ и Саудитска Арабия

Руският президент Владимир Путин ще има на следващия ден работна аудиенция в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Саудитска Арабия, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков. На идващия ден в Москва Владимир Путин ще се срещне и с иранския президент Ейбрахим Раиси.

Относно опцията за координиране на координирани дейности на международните петролни пазари по време на обиколката в Персийския залив, Песков посочи, че сходни диалози се водят в границите на формата ОПЕК+, само че въпросът постоянно е стоял на дневен ред.

Визитата идва, откакто предишния четвъртък страните от ОПЕК+ се споразумяха непринудено да понижат доставките на нефт с към 2,2 милиона барела дневно - стъпка, която беше посрещната със песимизъм на международните петролни пазари, само че цените на петрола паднаха с 2% предходната седмица след известието.

" Факт е, че има избрани процеси на инерция на петролния пазар, той е доста огромен и тежък. Затова от време на време резултатът е със забавяне. Затова координацията ще продължи ", означи Песков.

Руският президент и саудитският принц Мохамед бин Салман откриха близки връзки, а това от своя страна спомогна за сключването на съглашение за основаване на групата ОПЕК+ в края на 2016 година за да се въздейства на международните петролни пазари, откъдето идват огромна част от бюджетните доходи и на двете страни.

От друга страна Дубай се трансформира във значим търговски хъб за съветските петролни компании, в това число за втората по величина съветска петролна компания " Лукойл ", която реалокира част от активността си в града, откакто европейските наказания против Москва принудиха съветските компании да пребазират своята активност на неутрална територия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР