Руският президент Владимир Путин ще бъде информиран за следващите стъпки

...
Руският президент Владимир Путин ще бъде информиран за следващите стъпки
Коментари Харесай

Ердоган злопаметен, Турция не можела да забрави писмото на Тръмп

Руският президент Владимир Путин ще бъде осведомен за идващите стъпки на Турция в Сирия, а Анкара вижда неговия принос като " идващия стадий в реализирането " на проектите на Турция за Сирия. Това разгласи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските меки.

Ердоган ще се срещне с Путин на 22 октомври.

Вчера турският държавен глава се контракти със Съединени американски щати за прекъсване на огъня в Североизточна Сирия за 120 часа, с цел да може кюрдските бойци да се изтеглят от 30-километровата зона до границата с Турция. Ердоган обаче предизвести по-рано през днешния ден, че ще продължи военните интервенции в района, в случай че всички страни не съблюдават примирието, което се чака да влезе в действие след 120-часовия интервал.

Междувременно Ердоган съобщи, че страната му " не може да не помни " писмото, което получи от американския си сътрудник Доналд Тръмп.

" Писмото на президента Тръмп, което не е образец за политическа и дипломатическа вежливост, се появи в медиите. Разбира се, не сме го не запомнили. Не би било редно да го забравим ", акцентира Ердоган, допълвайки: " Когато му пристигна времето, каквото би трябвало да се направи, ще бъде направено ", добави той, без да изяснява какво има поради.

По-рано тази седмица писмото на Тръмп до Ердоган го прикани да спре военната интервенция в Североизточна Сирия. В писмото американският водач предизвестява Ердоган да не бъде " простак " и заплаши да " унищожи " турската стопанска система.

Ердоган също по този начин сподели пред публицисти, че не е проблем на Турция, в случай че сирийските държавни сили, подкрепяни от Русия, навлязат в региони, прочистени от Сирийските демократични сили, добавяйки, че Анкара нямала желание да остава в региони, които са под техен надзор в Северна Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР