Руският президент Владимир Путин шеговито помоли беларуския си колега Александър

...
Руският президент Владимир Путин шеговито помоли беларуския си колега Александър
Коментари Харесай

Путин шеговито помоли Лукашенко да не бъде алчен и да достави яйца на Русия

Руският президент Владимир Путин шеговито помоли беларуския си сътрудник Александър Лукашенко " да не бъде лаком " и да достави яйца на Русия, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Шегата бе отправена по време на срещата на върха на Евразийския съюз, провела се в Санкт Петербург. Лукашенко загатна, че Беларус съвсем на 100% се доставя със лични артикули. Страната сама покрива вътрешните си потребности от зърно, свинско месо, птиче месо, мляко, зеленчуци, растителни масла и други артикули, изброи ръководителят на беларуската страна.

След къса пауза той назова измежду тези артикули и кокошите яйца, като се усмихна и погледна към съветския водач. Руският президент тогава се пошегува: " Дайте ни малко! Не бъдете алчни ".

В последно време Русия изпитва дефицит на кокоши яйца, което докара до фрапантно повишаване на цените. По данни на съветската статистическа работа Росстат през ноември яйцата са поскъпнали с 15,07% спрямо октомври, а от началото на годината цената им се е нараснала с 36,54%.

 

Ситуацията към този момент притегли вниманието на разнообразни организации. Путин даже се извини на руснаците за казуса по време на годишната си конференция и директна линия със сънародниците си на 14 декември, като изясни обстановката с неуспех в работата на държавното управление.

Руското министерство на земеделието заяви, че цените на яйцата се чака да се стабилизират след Нова година с помощта на увеличеното вътрешно произвеждане и вноса от другарски страни с нулево мито.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР