Руският президент Владимир Путин се включи днес в срещата на

...
Руският президент Владимир Путин се включи днес в срещата на
Коментари Харесай

Путин: Дедоларизацията на световната икономика е необратим процес

Руският президент Владимир Путин се включи през днешния ден в срещата на БРИКС в Южна Африка с авансово записано видеообръщение, в което разгласи, че дедоларизацията на международната стопанска система е " необратим развой ".

По думите му до това се стига, защото държавните и частните задължения порастват, а неустойчивостта на финансовите, енергийните и другите пазари се ускорява.

Според съветския президент страните от групата на БРИКС би трябвало да си сътрудничат на равнопоставени начала, с цел да реализиран задачите си. Той посочи, че " групата е напът да отговори на аспирациите на болшинството от жителите на света ".

" Ние си сътрудничим въз основа на правилата на равнопоставеността, партньорската поддръжка, зачитането на ползите на другия и това е същността на насочения към бъдещето стратегически курс на нашето съдружие, курс, който дава отговор на стремежите на главната част от международната общественост, по този начин нареченото световно болшинство ", сподели Путин.

По думите му Русия остава сигурен снабдител на храни за Африка, само че наложените на страната наказания пречат тези доставки да се реализират безпрепятствено и да се правят нужните за задачата банкови разплащания.

Той за следващ път съобщи, че Русия е подготвена да изпраща зърно гратис в Африка и уточни, че страната е напът да завърши диалозите за такива доставки.

Групата БРИКС, в която влизат Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, съставлява към 40 на 100 от жителите на света. На срещата се чака да бъде разисквано приемането на нови членове, само че във видеообръщението си Путин не засегна тази тематика. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР