Руският президент Владимир Путин се опитва да печели време, докато

...
Руският президент Владимир Путин се опитва да печели време, докато
Коментари Харесай

ЦРУ: Путин печели време, докато подготвя отмъщението си за Пригожин

Руският президент Владимир Путин се пробва да печели време, до момента в който обмисля по какъв начин да се оправи с Евгений Пригожин. Това съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, представен от Би Би Си.

По негови думи преди месец е разкрил обилни недостатъци във властовата система, построена от Путин.

Според Бърнс съветският водач към момента може да търси отмъщение против Пригожин.

" Това, което виждаме, е доста комплициран танц ", означи той на форума по сигурността в Аспен.

Относно публикуван неотдавна видеоклип, който демонстрира Бърнс съобщи, че Пригожин се е местил, само че неотдавна е бил в столицата на Беларус - Минск, както и в Русия.

Путин евентуално се пробва да завоюва време, до момента в който мисли по какъв начин най-добре да се оправи с водача на групата " Вагнер ", означи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

По негови думи наемническата формация към момента е от голяма важност за управлението на Русия тук-там като Африка, Либия и Сирия. По тази причина било евентуално Путин да се опита да я отдели от нейния водач.

Според Бърнс съветският президент може да изчака, с цел да отмъсти.
 Бивш началник на Централно разузнавателно управление на САЩ поучава Пригожин да внимава с отворени прозорци
Бивш началник на Централно разузнавателно управление на САЩ поучава Пригожин да внимава с отворени прозорци

Напомняне, че мнозина критици на Путин починаха при необясними условия

" Путин е човек, който като цяло счита, че отмъщението е ядене, което най-добре се сервира студено. Според моя опит Путин е висшият деятел на възмездието, тъй че бих се изненадал, в случай че Пригожин избегне по-нататъшно наказване ", означи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

По-рано този месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън допусна, че има риск водачът на " Вагнер " да бъде токсичен . " Ако бях на негово място, щях да внимавам какво хапвам. Щях да проследявам менюто си ", съобщи с подигравка той.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ повтори тази имитация, като добави: " Ако бях на мястото на Пригожин, нямаше да отстранявам дегустатора си на храна ".

Той удостовери информацията, че разследващата работа фактически е разполагала с предварителни сведения за протеста.

Високопоставеният военачалник от съветската войска за който се твърди, че е знаел авансово за протеста на " Вагнер ", също сега няма " независимост на придвижване ", добави шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Бунтът беше най-директното нахлуване, което Путин е виждал през 23-те си години на власт, в това число посредством директно оборване на оправданието на Кремъл за войната в Украйна, защото Пригожин съобщи, че тя е построена върху неистини, уточни Бърнс.
 ISW: Каква ще бъде ориста на Пригожин след протеста?
ISW: Каква ще бъде ориста на Пригожин след протеста?

Това разяснява в дневния си разбор Институтът за проучване на войната

По негови думи най-забележителното е, че съветският водач се е почувствал заставен да подписа съглашение с човек, който е бил негов снабдител на храна.

Пригожин постоянно е именуван " основният готвач на Путин " , защото стана прочут на първо време с даването на кетъринг услуги на съветския президент и военните и едвам по-късно основа " Вагнер ".

Путин си сътвори облик на съдия на реда в Русия и по този начин 36-те часа на протеста ще оставят мнозина в страната да се питат " дали императорът е имал облекла или, най-малкото, за какво му лишава толкоз време да се облече ", означи Бърнс.

Това би възкресило по-дълбоки въпроси измежду съветския хайлайф по отношение на преценката на Путин, които се зародиха след решението му да стартира пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година
 Путин се срещнал с Пригожин дни след протеста на
Путин се срещнал с Пригожин дни след протеста на " Вагнер "

Вагнеровците го уверили, че са подготвени да продължат да се борят за родината си

Ако Украйна напредне още на бойното поле, това може да накара повече руснаци да извърнат внимание на рецензиите на Пригожин за войната, счита шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Не бива да ни изненадва фактът, че украинската контраатака се оказа " тeжка работа ", като се има поради, че настъплението е по-трудно от защитата и руснаците имаха месеци да се приготвят, добави Бърнс. " Ще отнеме време и няма да е елементарно да се реализира прогрес. Аз обаче съм оптимист ".

Според него има признаци, че Русия може да обмисля интервенция под подправен байрак, като и по-късно хвърли виновността на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР