Руският президент Владимир Путин се опита да използва интервюто с

...
Руският президент Владимир Путин се опита да използва интервюто с
Коментари Харесай

ISW: Путин иска от Украйна и Запада пълна капитулация

Руският президент Владимир Путин се опита да употребява изявлението с американския журналист Тъкър Карлсън, оповестено на 8 февруари, с цел да показа на необятната западна публика дългогодишната осведомителна интервенция на Кремъл, която лъжливо твърди, че Русия е заинтригувана от преустановяване на войната в Украйна посредством договаряния.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

По време на изявлението обаче Путин илюстрира, че Русия няма интерес от смислени или законни договаряния и че Путин към момента се стреми да унищожи Украйна като страна. Путин също по този начин сподели всеобхватната си неприязън към Запада и погрешно упрекна Запада, че е принудил Русия да нападне Украйна. Путин неведнъж наблягаше, че Русия е отворена за договаряния, с цел да показа подправено Русия като рационален участник, а " западните ръководещи елити " - като главната спънка пред договарянията .

Путин също по този начин неведнъж повтори съветската осведомителна интервенция, в която се твърди, че западни чиновници са принудили Украйна да отхвърли удобно за Русия съглашение по време на договарянията сред Украйна и Русия в Истанбул през март 2022 година

Всъщност западните водачи предложиха да оказват помощ на президента Володимир Зеленски да избяга от Киев в дните директно след нашествието, а Зеленски отговори, че се нуждае от " муниции, а не от транспорт ".

Кремъл постоянно показва Запада като единствената смислена страна в договарянията в Украйна в границите на напъните си да получи единодушието на Запада с предпоставката, че Украйна няма самостоятелна организация, с цел да получи от Запада отстъпки от името на Украйна, които подкопават суверенитета на Украйна и унищожават нейната териториална целокупност .

Кремъл от време на време ускорява тази осведомителна интервенция, като симулира интерес към договаряния, с цел да се възползва от действителния интерес на Запада към преговорно съглашение, с цел да подкопае западната поддръжка за Украйна и да утежни напъните на Запада да изпрати повече помощ за сигурността на Украйна.

През последните седмици Путин и Кремъл ускориха реториката си, което демонстрира, че Русия продължава да преследва максималистични цели в Украйна, които съгласно оценката на ISW биха довели до цялостна капитулация на Украйна и Запада.

МСС продължава да прави оценка, че преговорната позиция на Путин не се е трансформирала: той към момента се стреми към заличаване на Украйна и се стреми да употребява примирието, с цел да сътвори удобни условия за съветските военни да стартират следваща по-успешна война против Украйна.

Путин също по този начин се опита да употребява изявлението, с цел да преформулира неуместно Русия като ощетената страна, а не като основател на непровокираната завоевателна война на Русия против Украйна. Путин лъжливо твърди, че украинските " неонацисти " са почнали войната в Украйна през 2014 година и че пълномащабното навлизане на Русия е опит да се постави завършек на тази война .

Путин повтори изтърканата съветска изразителност, съгласно която анексирането на Крим и намесата на Русия в Донбас през 2014 година, както и пълномащабното навлизане в Украйна през 2022 година, са отбранителна акция, целяща да отбрани съветския народ и съветската нация .

Тази продължаваща осведомителна интервенция има за цел да замъгли очевидния факт, че Русия стартира нападателна война против съседката си през 2022 година, с цел да обърка паметта на Запада за това какво в действителност се е случило. Ревизионизмът на Путин има за цел също по този начин да поддържа дългогодишните разкази на Кремъл, които оправдават максималистичните му цели в Украйна .
 Путин пред Карлсън: Русия към момента не е постигнала задачите си в Украйна Обновена
Путин пред Карлсън: Русия към момента не е постигнала задачите си в Украйна

Кремъл нямал териториални искания към Полша и Латвия, само че това не означавало, че няма да се пази

Путин продължи да се пробва да оправдае съветските нашествия в Украйна през 2014 година и 2022 година като отговор на дейностите на Украйна и Запада, с цел да отбрани дългогодишните си апели за промяна на режима в Киев и " демилитаризация ", " денацификация " и " неутралитет " на Украйна.

Путин лъжливо твърди, че подкрепеният от Съединени американски щати " прелом " в Украйна през 2014 година е принудил Русия да нахлуе в Крим и да стартира военни интервенции в Донбас през 2014 година

Путин лъжливо твърдеше, че Украйна е почнала военна интервенция в Донбас от 2014 година и че Украйна не е изпълнила Минските съглашения, установяващи помирение, които Путин наруши през февруари 2022 година

Путин упрекна НАТО, че експлоатира Украйна, с цел да построи военни бази в Украйна под предлог за образование на украинските военни. В Украйна не е имало и към момента няма военни бази на НАТО. Тези разкази имат за цел да поддържат дългогодишните апели на Путин за " демилитаризация " на Украйна, които евентуално имат за цел да лишат Украйна от средства за самоотбрана и да разрешат на Русия да постанова волята си в Украйна посредством мощ, когато Кремъл пожелае .

Путин също по този начин повтори, че една от военните цели на Русия е да " денацифицира " Украйна. Путин дефинира " денацификацията " като възбрана на всички неонацистки придвижвания в Украйна и премахване на хората, които поддържат нацистката идеология.

Путин категорично акцентира, че украинският президент Володимир Зеленски е хипотетичен покровител на нацистката идеология, което е още едно доказателство, че апелите на Путин за " денацификация " на Украйна в действителност са претенции за премахване на настоящето определено украинско държавно управление и замяната му с задоволително за Кремъл държавно управление, както от дълго време счита ISW.

Путин продължи да приканва за украински " неутралитет " и съобщи, че Русия не може да се довери на никакви изказвания на НАТО за това, че алиансът не разрешава на Украйна да стане член.

Путин продължи да твърди, че Букурещката декларация на НАТО от 2008 година, която даде обещание на Украйна и Грузия пътища към участие, само че не предприе съответни стъпки за отварянето на тези пътища, нарушава Декларацията за самостоятелност на Украйна от 1991 година, която афишира, че Украйна е неутрална страна. Руската федерация обаче се е заела " да зачита независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна ", които включват Крим и Донбас, в Будапещенския меморандум от 1994 година в подмяна на връщането на нуклеарните оръжия на Съветския съюз на територията на Украйна на Русия.

Будапещенският меморандум подсигурява на Украйна всички суверенни права, които включват правото на Украйна да избере своето бъдеще.
 Топ съветски посланик: Четири района от Украйна към този момент са част от Русия и точка!
Топ съветски посланик: Четири района от Украйна към този момент са част от Русия и точка!

Западът води прокси война против Москва, само че това ни прави по-силни, уточни Небензя

Путин също по този начин удостовери квазиреалистичния си светоглед, който дефинира отслабването на Запада и разпускането на НАТО като предпоставки за ръководения от Русия многополюсен свят, който той желае да сътвори. Путин поредно представяше разширението и съществуването на НАТО като опасност за Русия и за бъдещия международен ред, управителен от Русия и Китай.

Нищо от това, че Путин пренаписва историята, не оправдава съветската инвазия в Украйна. Границите на всяка страна по света се трансформират с течение на времето. Международното право, за което Путин твърди, че се стреми да съблюдава, изисква признание от всички страни на суверенните права на всяка от тях в нейните територии, приети от други суверенни страни. Руската федерация е признала категорично суверенитета на Украйна върху актуалните ѝ интернационалните граници два пъти - през 1991 година и през 1994 година Приемането на причините на Путин за правото на Русия да прекроява границите на Украйна по собствен усет със мощ е покана към всички мощни страни с исторически искания да атакуват и завземат земите на съседите си, които желаят.

На 8 февруари украинският президент Володимир Зеленски размени военачалник Валерий Залужний с командващия сухопътните войски на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски на поста главнокомандващ на Украйна като част от по-широки промени във военното управление. Подобни промени са естествени за страни, участващи в продължителна война.

Зеленски, Залужни и украинският министър на защитата Рустем Умеров признаха, че войната се е трансформирала трагично сред 2022 и 2024 година и че са нужни нови подходи и тактики.

Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин организираха обикновен телефонен диалог на 8 февруари, който акцентира съмнението на Китай да поддържа мечтаните от Русия двустранни руско-китайски връзки, до момента в който Русия основава по-дълбоки партньорства с Иран и Северна Корея. Путин и Си обмениха отзиви по геополитическите обстановки към Украйна, Тайван и Близкия изток и потвърдиха уговорките си за по-нататъшно двустранно комерсиално и външнополитическо съдействие.

Украинското Главно ръководство на военното разузнаване (ГУР) заяви, че наскоро е направило хакерска атака против съветското Министерство на защитата (МО), с което е попречило на съветските сили автоматизирано да задействат неизяснен брой евентуални безпилотни летателни апарати. На 8 февруари ГУР заяви, че неговите хакери са изключили сървърите на съветското МО, което е принудило съветските сили да ръководят дроновете ръчно.

Руската централна изборна комисия (ЦИК) отхвърли да записва Борис Надеждин, единствения антивоенен претендент за президент на Русия, за президентските избори през март 2024 година, евентуално заради по-голямата му от предстоящото известност.
 Русия изключва възобновяване на договарянията за кротичък контракт с Япония
Русия изключва възобновяване на договарянията за кротичък контракт с Япония

Москва регистрира връзки на невиждано ниско равнище с Токио

ЦИК съобщи, че е отказала да записва Надеждан заради високия % хипотетични подправени подписи, които той е събрал в опита си да се записва като претендент за президент.

Кремъл евентуално е изчаквал да употребява условието на ЦИК за годни подписи, с цел да приключи акцията на Надеждин, с цел да продължи да пропагандира маскарада, че в Русия се организират свободни и почтени избори.

ЦИК утвърди четирима претенденти за президент на изборите през март 2024 година, а ръководителят на ЦИК Ела Памфилова съобщи на 8 февруари, че те ще бъдат единствените четирима претенденти в бюлетината.

Някои съветски и украински източници настояват, че съветските сили употребяват Starlink в окупираната Украйна.

Украински източник твърди, че съветските сили са закупили достъп до Starlink през Дубай , Обединените арабски емирства.

ISW не може да удостовери без значение нито едно от тези изказвания. Starlink декларира, че нейният оператор, аерокосмическата компания SpaceX, не прави никакъв бизнес с съветското държавно управление или съветската войска и в никакъв случай не е изпращала, рекламирала или продавала услугите или оборудването на Starlink в Русия.
 Шолц: Европейски Съюз и Съединени американски щати няма да позволен замесване на НАТО във война с Русия Обновена
Шолц: Европейски Съюз и Съединени американски щати няма да позволен замесване на НАТО във война с Русия

Алиансът не търсел борба с Москва

Starlink съобщи, че не прави активност в Дубай и " не е упълномощавала трети страни медиатори, препродавачи или дистрибутори от какъвто и да е тип да продават Starlink в Дубай ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР