Руският президент Владимир Путин се обади на германския канцлер Олаф

...
Руският президент Владимир Путин се обади на германския канцлер Олаф
Коментари Харесай

Путин позвъни на канцлера Шолц, двамата разговаряха за първи път от май

Руският президент Владимир Путин се обади на немския канцлер Олаф Шолц. Това оповестяват от администрацията на държавното управление на Германия, представено от ТАСС. Според формалното изказване политиците са разискали обстановката в Украйна. По-специално Шолц по време на диалога се изказал в интерес на дипломатическо споразумяване на спора. Той също по този начин призовал за гарантиране на сигурността на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ).

„ В този подтекст той прикани да се заобикаля всякаква ескалация и неотложно да се приложат ограниченията, предложени в отчета на Международната организация за атомна сила /МААЕ/ “, споделиха от пресслужбата на немското държавно управление. Отбелязва се също по този начин, че Шолц и Путин са разискали и обстановката с доставките на храни за международния пазар.

Канцлерът и съветският президент се договориха да продължат контактите. За последно политиците разговаряха по телефона в края на май. На 1 септември Шолц сподели, че е значимо да продължат договарянията с Путин. „ Срещнах се с съветския президент в Москва на дълга маса. Много пъти съм приказвал с него по телефона. И споделям ясно, че ще продължа да върша това “, сподели той тогава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР