Руският президент Владимир Путин се е срещнал вчера вечерта със

...
Руският президент Владимир Путин се е срещнал вчера вечерта със
Коментари Харесай

Путин и Асад на среща : Операцията в Сирия приближава към своя край

Руският президент Владимир Путин се е срещнал през вчерашния ден вечерта със сирийския президент Башар Асад. Срещата се е състояла в Сочи, оповестява пресслужбата на Кремъл, съобщи ТАСС.

Асад е бил на работна аудиенция в Русия. Руският водач му е показал управлението на Министерството на защитата и Генералния щаб на въоръжените сили на Русия, които са били в Сочи за съвещания, отдадени на тематиката за защитата.

Срещата на Путин с Асад се е състояла броени дни преди тристранната среща на върха за Сирия сред водачите на Русия, Иран и Турция, която ще бъде на следващия ден.

Путин е споделил на Асад, че военната интервенция в Сирия доближава към своя край и че би трябвало да се премине към политически развой в тази страна, се споделя в стенограмата от срещата, оповестена на уеб страницата на Кремъл.

"Мисля, че казусът с тероризма има световен темперамент. До цялостна победа на тероризма, несъмнено, сме още надалеч. Но що се касае до нашата взаимна работа в битката с терористите на територията на Сирия, тази военна интервенция фактически завършва ", е споделил Путин.

"Мисля, че в този момент най-главното е, несъмнено, да преминем към политически развой и с задоволство означавам вашата подготвеност да работите с всички, които желаят мир и споразумяване на сирийската рецесия ", е добавил Путин.



Асад е споделил още на Путин, че разчита, че Русия ще помогне за обезпечаването на ненамесата на външни политически играчи в политическия развой в Сирия.

"Ние разчитаме на поддръжката на Русия, с цел да се подсигурява ненамесата на външни играчи в политическия развой и че от периферия ще се оказва единствено поддръжка за процеса, който ще водят самите сирийци ", е споделил Асад.

"Ние не желаеме да гледаме обратно. Ние сме подготвени да водим разговор с всички, които фактически са заинтригувани от политическо споразумяване и ги приветстваме ", е допълнил той.

Путин е предложил на Асад да обсъдят главните правила в организацията на политическия развой в Сирия, съобщи ТАСС.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР