Руският президент Владимир Путин се е срещнал снощи със сирийския

...
Руският президент Владимир Путин се е срещнал снощи със сирийския
Коментари Харесай

Асад на спешна визита при Путин

Руският президент Владимир Путин се е срещнал нощес със сирийския президент Башар Асад. Срещата се е състояла в Сочи, оповестява пресслужбата на Кремъл, съобщи ТАСС.

Асад е бил на работна аудиенция в Русия. Руският водач му е показал управлението на министерството на защитата и генералния щаб на въоръжените сили на Русия, които са били в Сочи за съвещания, отдадени на тематиката за защитата.

Срещата на Путин с Асад се е състояла броени дни преди тристранната среща на върха за Сирия сред водачите на Русия, Иран и Турция, която ще бъде на следващия ден.

Путин е споделил на Асад, че военната интервенция в Сирия доближава към своя край и че би трябвало да се премине към политически развой в тази страна, се споделя в стенограмата от срещата, оповестена на уеб страницата на Кремъл.

"Мисля, че казусът с тероризма има световен темперамент. До цялостна победа на тероризма, несъмнено, сме още надалеч. Но що се касае до нашата взаимна работа в битката с терористите на територията на Сирия, тази военна интервенция фактически завършва ", е споделил Путин.



"Мисля, че в този момент най-главното е, несъмнено, да преминем към политически развой и с задоволство означавам вашата подготвеност да работите с всички, които желаят мир и споразумяване на сирийската рецесия ", е добавил Путин.

"В този интервал бяха реализирани огромни триумфи, както директно на бойното поле, по този начин и в политически проект. Много региони на Сирия бяха освободени от терористите и в тях можаха да се върнат сирийците, които бяха принудени да ги изоставен по-рано ", пък е отбелязал Асад.



Асад е споделил още на Путин, че разчита, че Русия ще помогне за обезпечаването на ненамесата на външни политически играчи в политическия развой в Сирия.

По време на срещата на двамата президенти с управлението на съветското министерство на защитата и на генералния щаб на съветските въоръжени сили Путин е повторил, че в скоро време в Сирия ще бъде сложена финалната точка на битката с тероризма. Путин е показал на Асад и "хората, които са изиграли решаваща роля в спасяването на Сирия ", се добавя в стенограмата от срещата, качена на уеб страницата на Кремъл.

Асад е благодарил на съветския министър на защитата и на началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили за тяхната битка против тероризма в Сирия и за жертвите, които са дали в тази страна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР