Руският президент Владимир Путин разговаря с палестинския президент Махмуд Абас

...
Руският президент Владимир Путин разговаря с палестинския президент Махмуд Абас
Коментари Харесай

Според руски медии палестинският президент ще посети Москва

Руският президент Владимир Путин беседва с палестинския президент Махмуд Абас в Казахстан през октомври предходната година. Снимка: АП

Палестинският президент Махмуд Абас се чака да посети Москва, оповестиха съветските медии, цитирайки палестинския делегат в Москва, съобщи Ройтерс. " Очакваме публично изказване от Кремъл, от съветската страна, за това по кое време ще се състои визитата ", заяви съветската осведомителна организация РБК, като се базира на дипломат Абдел Хафиз Нофал. " Постигната е договореност, че господин Абас ще пристигна в Москва. "

Освен това Нофал заяви пред съветската държавна телевизия, че двете страни поддържат " ежедневни контакти ".

В понеделник Израел наложи цялостна обсада на линията Газа след невиждано нахлуване през уикенда от страна на ислямистката формация “Хамас “, при която бяха убити стотици хора.

Русия, която поддържа връзки с арабски страни, Иран и “Хамас “, както и с Израел, осъди насилието против двете страни и упрекна Съединени американски щати, че подценяват нуждата от за самостоятелна палестинска страна.

За финален път съветският президент Владимир Путин се срещна с Абас преди година в границите на районна конференция в Казахстан. Абас за финален път е посетил Русия преди две години.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР