Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с турския си

...
Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с турския си
Коментари Харесай

Путин към Ердоган: Атаката срещу Каховската ВЕЦ е варварска акция на Киев

Руският президент Владимир Путин организира телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, в който сподели, че Киев, по предложение на Запада, продължава да изостря обстановката и да употребява терористични способи, следващият образец за което е офанзивата против Каховската водноелектрическа централа станция. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл след диалога, съобщи ТАСС.

" Киевските управляващи, по предложение на своите западни куратори, към момента вършат рисков залог за ескалация на военните дейности, правят военни закононарушения, намерено употребяват терористични способи и провеждат бойкот на съветска територия. Ярък образец за това е варварската акция по разрушаването на Каховската водноелектрическа централа в Херсонска област, която докара до огромна екологична и филантропична злополука ", е декларирал съветският президент.

Ердоган е подчертал, че е значимо провеждането на всеобхватно следствие на детонацията в язовир " Каховка ", което да не оставя място за подозрения. Ердоган е споделил на Путин, че може да бъде образувана интернационална комисия, включваща представители на Организация на обединените нации и Турция, която да се заеме с този въпрос, се показва в известие на пресслужбата на турския президент, представено от Ройтерс.

По-рано Ердоган приказва по същата тематика и с украинския президент Володимир Зеленски, оповестява Българска телеграфна агенция.

Източник " Гласове "

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР