Руският президент Владимир Путин призова световната общност да предотврати разпадането

...
Руският президент Владимир Путин призова световната общност да предотврати разпадането
Коментари Харесай

Путин: Световната общност да предотврати разпадането на Афганистан

Руският президент Владимир Путин прикани международната общественост да предотврати " разпадането " на Афганистан и предизвести за заплахата, терористи да намерят прикритие в прилежащите страни, представяйки се за бежанци.

В Кремъл съветският президент одобри евентуално за финален път Ангела Меркел като канцлер на Германия, написа bnr.bg.

" Талибаните управляват на процедура цялата територия на Афганистан, това е действителността и отправната точка за идващите ни дейности ", съобщи Владимир Путин на взаимната конференция с немския канцлер Ангела Меркел.

" Светът не би трябвало да допусне рухването на Афганистан, както и нови опити за налагането на " външни полезности " на раздраната от спора страна ", добави още Путин, който счита, че координацията на дейностите на интернационалната общественост в Афганистан би трябвало да се поемат от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

При 16-ото си посещаване в Москва за 16 години като канцлер на Германия и тъкмо една година след опита за отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални, Ангела Меркел изиска освобождението му от пандиза.

Очаквано, Меркел отбрани газопровода " Северен поток 2 ", който е пред довеждане докрай, като го дефинира като стопански план. Киев, където Меркел ще бъде в неделя, се притеснява от съществени стопански загуби след отпадане на приходите за пренос на съветски газ към Европа.

Ръководителят на украинската държавна енергийна компания „ Нафтогаз “ Юрий Витренко изиска Съединените щати въпреки всичко да наложат наказания и по този начин да спрат газопровода.

Владимир Путин и Ангела Меркел считат, че прогрес по установяването на мир в Източна Украйна може да бъде реализиран само от Нормандската четворка и обявиха, че ще положат старания, разговорът да продължи напълно скоро.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР