Руският президент Владимир Путин пристигна в Киргизстан при първото си

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в Киргизстан при първото си
Коментари Харесай

Руският президент Путин прави рядко посещение в Киргизстан въпреки заповедта за арест на МНС

Руският президент Владимир Путин дойде в Киргизстан при първото си посещаване в чужбина, откогато Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за ареста му за хипотетични военни закононарушения. < /p>

Двудневното пътешестване на Путин до Бишкек ще приключи с наличието му на среща на върха на Общността на самостоятелните страни (ОНД), междуправителствена организация, формирана от някогашни руски републики, на фона на изказванията за намаляване на съветското въздействие в района.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Русия не съумява да се върне в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида Войната сред Русия и Украйна: Списък с основни събития, ден 596 Русия се пробва да скапе контранастъплението на Украйна преди зимата Трима убити в Русия, защото парчета от свален украински дрон унищожават домове завършек на списъка

Путин, който рядко е напускал Русия от изпращането на войски в Украйна при започване на 2022 година, също се чака да пътува до Китай идната седмица за третия конгрес „ Един пояс, веднъж “ в Пекин.

По време на среща с киргизкия президент Садир Джапаров в четвъртък Путин удостовери смисъла на Русия като търговски сътрудник и най-големият вложител в Киргизстан и сподели, че двете страни ще продължат да развиват съдействието.

„ Бих желал да благодаря на президента за поканата. Имаме основателни аргументи [да бъдем тук], само че даже и без причина, това посещаване от дълго време е закъсняло “, сподели Путин.

Руският водач също акцентира двуцифрения растеж на руско-киргизката търговия, който някои анализатори на Запад подозират, че се дължи на нарушаването на глобите от съветския бизнес.

Миналата седмица централната банка на Киргизстан прикани локалните банки да затегнат контрола, с цел да подобрят спазването на западните наказания против Москва.

През юли Съединените щати постановиха наказания на четири киргизки компании за реекспорт на електронни съставни елементи и други технологии за Русия.

В Киргизстан се чака Путин също да взе участие в церемонии за отбелязване на 20-ата годишнина от откриването на съветската военновъздушна база покрай град Кант, което разрешава на Москва да проектира власт в района.

МНС през март издаде заповед за Путин и комисаря по правата на Русия Мария Лвова-Белова за хипотетично депортиране на хиляди украински деца в Русия.

Русия, която не признава престижа на МНС, отхвърли заповедта като „ противозаконна “.

Киргизстан и Китай също не са членове на МНС и затова не са обвързани от неговата пълномощия.

Все отново Русия взе защитни ограничения при задгранични визити в предишното, изпращайки външния министър Сергей Лавров вместо Путин на срещата на върха на БРИКС през август.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР