Руският президент Владимир Путин пристигна в Киргизстан на първото си

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в Киргизстан на първото си
Коментари Харесай

Владимир Путин пристигна в Киргизстан на първото си посещение в чужбина за тази година

Руският президент Владимир Путин дойде в Киргизстан на първото си посещаване зад граница за тази година, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Днес съветският държавен глава ще се срещне с киргизстанския си сътрудник Садир Жапаров в държавната резиденция " Ала Арча ". След договаряния ще се състои гала по сключване на двустранни документи, последвана от изказвания за медиите.

По-късно Путин ще взе участие в прояви във връзка 20-ата годишнина от откриването на съветската военновъздушна база в Кант. Също за през днешния ден са планувани диалози на Путин с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Утре в киргизстанската столица Бишкек ще се състои съвещание на Съвета на ръководителите на страните от Общността на самостоятелните страни (ОНД) - в стеснен и уголемен състав. Същия ден Путин ще има обособена среща с таджикистанския си сътрудник Емомали Рахмон.

Сред участниците в срещата на върха се чака да бъдат президентът на Беларус Александър Лукашенко, президентът на Карахстан Касъм-Жомарт Токаев, както и президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев, отбелязва Франс прес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР