Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Пекин, където ще

...
Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Пекин, където ще
Коментари Харесай

Путин пристигна в Пекин, Байдън на посещение в Израел

Руският президент Владимир Путин дойде през днешния ден в Пекин, където ще се срещне с китайския си сътрудник Си Цзинпин, оповестиха съветските осведомителни организации.
Прочетете още
Самолетът на съветския водач кацна малко преди 9,30 ч. локално време в китайската столица, а това е първата му аудиенция в огромна международна мощ след началото на нашествието в Украйна през февруари 2022 година, показва Франс прес.

В Пекин съветският президент ще остане два дни - през днешния ден и на следващия ден, съобщи ТАСС.

Работният график на Путин в Китай ще е много претрупан. Първият ден от визитата си съветският водач ще посвети на двустранни против с сътрудниците си, които вземат присъединяване в Третия интернационален конгрес на самодейността " Един пояс, веднъж ". Планирани са договаряния на Путин с президента на Виетнам - Во Ван Тхъонг, с премиера на Тайланд - Сретха Тхависин, с президента на Монголия - Ухнаагийн Хурелсух и с президента на Лаос - Тонглун Сисулит.

Междувременнно американският президент Джо Байдън ще посети на следващия ден Израел на фона на продължаващи ракетни офанзиви сред Израел и групировката " Хамас " и възходяща филантропична рецесия в линията Газа.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви за идното посещаване на президента Джо Байдън след седемчасови диалози с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. При визитата си Байдън ще се срещне с Нетаняху и ясно ще съобщи, че Израел има право да се пази. Американският държавен глава също по този начин ще удостовери солидарността на Вашингтон, до момента в който Израел се приготвя за наземна интервенция против бойците на групировката " Хамас " в Ивицата Газа. След това Байдън ще посети Йордания, където ще води диалози с арабски водачи за филантропична помощ, допълват от Белия дом.

Продължителните диалози сред Блинкън, Нетаняху и неговия кабинет са довели до резултат във връзка с филантропичната обстановка в Ивицата Газа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР