Руският президент Владимир Путин пристигна днес на посещение в руския

...
Руският президент Владимир Путин пристигна днес на посещение в руския
Коментари Харесай

Путин пред ученици в Калининград: Нашата мисия е да се прекрати войната, която Киев води в Донбас

Руският президент Владимир Путин дойде през днешния ден на посещаване в съветския ексклав Калининград, ситуиран сред две страни членки на НАТО, на фона на напрежението сред Москва и Запада поради войната в Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Путин стартира визитата си, като се срещна с възпитаници, за които през днешния ден е първият образователен ден. Той отговори на техни въпроси, свързани с стопанската система, космоса и офанзивата на Москва в Украйна, стана ясно от фрагменти, които бяха предавани онлайн по съветската телевизия.

" Нашата задача и тази на бойците ни (...) е да се приключи войната, която Киев води в Донбас (Източна Украйна), да се предпазят хората и, несъмнено, да се отбрани самата Русия ", съобщи той. Руският президент уточни също по този начин, че жителите на Донбас, регион, в който живеят доста рускоговорящи, " се считат за част от (...) културното и езиково пространство " на Русия.

Пред децата Путин разкри, че не се счита за порядъчен човек. Той акцентира, че дисциплината е значима, само че не е задоволителна. Според него, с цел да реализира човек задачите си, той би трябвало да има вътрешна мотивация и необятен светоглед. Говорейки още веднъж за дисциплинираност, Путин даде образец с философа Имануел Кант, като описа, че жителите на Калининград са си сверявали часовниците по него. Градът е носил името Кьонигсберг и за четири години е бил част от Руската империя в интервала на Седемгодишната война през ХVIII век. Преименуването му от Съюз на съветските социалистически републики на Калининград идва след края на Втората международна война.

Посещението на Владимир Путин идва на фона на сериозното напрежение към Калининград поради спора в Украйна. Ексклавът се среща се на брега на Балтийско море сред Полша и Литва - страни членки на НАТО. В осъществяване на глобите, наложени от Европейския съюз върху Русия поради нахлуването в Украйна, Литва спря през предишния месец преноса на някои артикули за Калининград. След митинги и закани от страна на Москва Европейски Съюз изиска от Вилнюс да позволи прекосяването през нейната територия на влакови доставки, като се изключи въоръжения.

В подтекста на съществуващото напрежение, Москва разгласи предишния месец, че ще разположи в Калининград хиперзвукови ракети от последно потомство.

По време на визитата си Владимир Путин назова Украйна " антируски анклав " редаде ДПА. " За това нашите хора се бият там ", съобщи той пред учениците от Калининград.

Анклавът по принцип съставлява територия, обградена от всички страни от друга страна. Формулировката, която употребява съветският водач, допуска искания към цяла Украйна, за разлика от формалните изказвания на Кремъл до момента, че се борят само за освобождението на Донецка и Луганска област от украинските националисти, отбелязва ДПА.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР