Руският президент Владимир Путин предупреди в неделя, че Русия ще

...
Руският президент Владимир Путин предупреди в неделя, че Русия ще
Коментари Харесай

Путин: Русия ще атакува нови цели, ако Западът достави ракети с по-голям обсег

Руският президент Владимир Путин предизвести в неделя, че Русия ще нападна нови цели, в случай че Западът достави на Украйна ракети с по-голям обхват, и добави, че новите оръжейни доставки за Киев ще доведат до " удължение на спора ", съобщи Франс прес.

Ако такива ракети бъдат доставени на Украйна, " ще си създадем съответните заключения и ще използваме оръжията си, с цел да нанасяме удари по цели, които до момента не сме атакували ", сподели Путин в изявление за съветската държавна телевизия " Россия-1 ". Президентът не посочи нито обсега на съветската реакция, нито какви цели възнамерява да нападна Русия, в случай че западните страни стартират да доставят на Киев ракети с по-голям обхват.

Изказванията на Путин идват няколко дни откакто Съединени американски щати оповестиха решението си да доставят на Украйна реактивни системи за залпов огън (РСЗО) М270 и М142 HIMARS с обхват близо 80 км, които са способни да нанесат удари против съветски войски и складирани оръжия в тила на съветските сили.

Военни специалисти означават, че обсегът на тези ракети е малко по-голям от този на аналогични съветски РСЗО, което ще разреши на украинските сили да нападат артилерията на съперника, без да влизат в обсега на неговия ответен огън.

Американският президент Джо Байдън обаче сподели в понеделник, че изключва доставки за Украйна на РСЗО с подобен обхват, че да могат да нападат територията на Русия, макар многократните настоявания на Киев да получи такива системи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР