Руският президент Владимир Путин предупреди САЩ да не използват сила

...
Руският президент Владимир Путин предупреди САЩ да не използват сила
Коментари Харесай

Путин: Източна Украйна може да стане новата Сребреница

Руският президент Владимир Путин предизвести Съединени американски щати да не употребяват мощ против Северна Корея, тъй като последствията ще бъдат пагубни. На обичайна си конференция в Москва в края на годината той сподели, че Русия е обнадеждена от последното изказване на американския държавен секретар Рекс Тилърсън за подготвеност за диалози с Пхенян. Това демонстрира, че напоследък в американското управление като цяло и в Държавния департамент в частност очевидно протичат някакви промени, осъзнаване на действителностите, означи Путин.

Русия не признава нуклеарния статут на Северна Корея, уточни той, само че добави, че някои минали дейности на Вашингтон са предизвикали Пхенян да наруши съглашението от 2005 година за преустановяване на неговата нуклеарна стратегия.
Руският президент саркастично означи, че Съединени американски щати търсят помощ от Русия за споразумяване на рецесията към Северна Корея, а в това време й постановат нови наказания, поставяйки я на една дъска с Иран и Северна Корея.

Говорейки за украинската рецесия, Путин посочи, че Съединените щати са пълновръстен участник в нейното споразумяване без значение от 4-странния нормандски формат (б. ред.: Украйна, Русия, Франция и Германия). " Нужно ли е те да бъдат и официално включени в нормандския формат ", попита риторично той и означи, че това не зависи от Русия и че той самият в никакъв случай не е бил срещу.

Путин още веднъж уточни, че в следените от проруските сепаратисти територии в Източна Украйна няма съветски войски, само че че там работят локални формирования, които " са самодостатъчни и са способни да отразят всевъзможни огромни (украински) военни акции против Донбас ".

Ако локалните хора бъдат лишени от опцията да се пазят, така наречен националистически батальони ще извършат в Източна Украйна кръвопролитие, по-лошо и от това в Сребреница, означи той.

Путин упрекна прозападното държавно управление в Киев, че спъва развиването на Минския кротичък развой, който има за цел да се откри излаз от спора в Източна Украйна и блокира напъните да се контракти замяна на пленници.

Русия няма да допусне повтарянето на украинския сюжет на своя територия, продължи Путин след въпрос от кандидатиралата се на президентските избори журналистка Ксения Собчак, дали властта се бои от конкуренцията на хора, като опозиционера Алексей Навални. „ Значи,по въпроса за конкуренцията и дали у нас има дееспособна съпротива... Аз към този момент съм отговарял задоволително в детайли и смисъла на моя отговор може да се синтезира с това, че опозицията би трябвало да излезе с ясна и понятна за хората положителна стратегия, съобщи Путин. По въпроса за персоната, която вие споменахте... Вече имаше въпроси за Украйна. Искате ли, хора, сходни на Саакашвили, да дестабилизират обстановката в страната? Вие желаете да живеем от един „ Майдан ", към различен? Искате у нас да се правят опити за държавни преврати? ", попита на собствен ред съветският водач.

В умозаключение той съобщи, че Русия „ към този момент е предходна през това " и се поинтересува дали Собчак желае да върне всичко това. Президентът изрази убеденост, че голямото болшинство от съветските жители не го желаят и няма да го позволен ", предава РИА Новости.

Говорейки за дейностите на някогашния грузински президент Михаил Саакашвили, преквалифицирал се в украински политик, Путин сподели, че той плюе в лицето и на украинския, и на грузинския народ с последните си осъществявания.
Руският водач означи също, че му е омръзнало да слуша обвинявания от Варшава, че самолетната злополука край Смоленск през 2010 година, при която почина тогавашният полски президент Лех Качински, е резултат от съветска провокация.

" Не е имало никакви гърмежи. Всичко това е изследвано от специалистите и от полска, и от съветска страна. Най-щателно е проучено всичко, което е ставало в самолета ", когато някой влезнал в кабината и наредил на водачите да кацнат, макар че те му споделили, че не би трябвало, напомни Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР