Руският президент Владимир Путин предупреди, че ще има проблеми“ с

...
Руският президент Владимир Путин предупреди, че ще има проблеми“ с
Коментари Харесай

Опасна тенденция: Путин предупреди, че ще започне насочване на вонна сила откъм Финландия заради НАТО -

Руският президент Владимир Путин предизвести, че ще има „ проблеми “ с Финландия, която стана член на НАТО по-рано тази година. Това сподели персонално той в изявление за съветската държавна телевизия „ Россия 1 “.

Присъединяването на Финаландия беше удар за Путин, който от дълго време предизвестява против разширението на Алианса.

„ Те (Западът) взеха Финландия и я вкараха в НАТО. Защо? Имали ли сме някакви разногласия с Финландия? Всички разногласия, в това число и тези от териториален темперамент в средата на ХХ век, от дълго време са решени. Не е имало проблеми, само че в този момент ще има, тъй като в този момент ще създадем там Ленинградски боен окръг и несъмнено ще съсредоточим военни елементи “, съобщи Владимир Путин в изявление за съветската държавна телевизия „ Россия 1 “.

Руският президент също по този начин отхвърли като „ цялостна нелепост “ забележките на американския президент Джо Байдън, който предизвести, че Путин „ ще продължи “, в случай че превземе Украйна, и загатна, че Русия в последна сметка може да нападне съдружник на НАТО и да въвлече американските войски в спора.

Путин съобщи, че Русия „ няма никаква причина, никакъв интерес, нито геополитически интерес, нито стопански, нито политически, нито боен, да води война със страните от НАТО “ и добави, че Москва няма никакви териториални искания в страните от НАТО.

„ Нямаме никакво предпочитание да скапваме връзките си с тях, ние сме заинтригувани да развиваме връзките си “, добави Путин.

Присъединяването на Финландия в НАТО през април означи забележителна смяна в сигурността в Северна Европа. Границата сред Русия и Алианса стана двойно по-дълга, като бяха добавени към 1300 км.

Още преди Путин да стартира нашествието си в Украйна, той изиска НАТО да ограничи разширението си. И въпреки всичко точно войната „ промени средата за сигурност на Финландия “, което докара до желанието ѝ да се причисли към Аалианса, съобщи президентът Саули Нийнистьо през май 2022 година


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР