Руският президент Владимир Путин предложи самолетите Су-25, които са на

...
Руският президент Владимир Путин предложи самолетите Су-25, които са на
Коментари Харесай

Лукашенко иска от Путин ядрено оръжие за неговите Су-25 в Беларус

Руският президент Владимир Путин предложи самолетите Су-25, които са на въоръжение в беларуската войска, да бъдат преоборудвани в Русия, заяви " Интерфакс ".

" Беларуската войска има на въоръжение много огромна група Су-25. Те могат да бъдат преоборудвани по съответния метод и да стартира образованието на летателния състав ", съобщи Путин по време на руско-беларуските договаряния на най-високо ниво в събота.

" Тази рационализация би трябвало да се извърши в авиационните фабрики в Русия . Ще се споразумеем по какъв начин да го създадем ", акцентира той.
 Путин даде обещание
Путин даде обещание " Искандер-М " на Лукашенко

Обсъдени са и доставките на торове за селското стопанство

Междувременно Лукашенко помоли Путин за помощ при преоборудването на беларуските военни самолети за носене на нуклеарни бойни глави.

Президентът на Беларус призна, че е " мощно смутен от въпросите, свързани с подготвителните полети на самолети на Съединени американски щати и НАТО, които се приготвят да носят нуклеарни бойни глави и нуклеарни заряди ".

" Много сме загрижени за това ", акцентира Лукашенко.

" Не споделям, че на следващия ден ще транспортирате там нуклеарни бойни глави, само че не можем да се майтапим, помним 1941 година, когато ни залъгваха, че всичко ще е наред, всичко ще е умерено, никой няма да нападне, а тогава ние не бяхме подготвени за тази обстановка ", разяснява президентът на Беларус.
 В Русия: От школната пейка на фронта в Украйна
В Русия: От школната пейка на фронта в Украйна

Кремъл трансформира закона за професионалните военни

" Поставям въпроса, че можем да бъдем подготвени на всичко, даже на потреблението на най-сериозни оръжия, с цел да защитим отечеството си от Брест до Владивосток ", добави президентът на Беларус, намеквайки за най-източната точка на Русия.

Какво е Су-25?

Бронираният щурмови аероплан Су-25 Грач (по подредба на НАТО Frogfoot) е предопределен за обезпечаване на директна поддръжка на сухопътните войски над бойното поле при директна видимост, както и за заличаване на движещи се и неподвижни наземни цели с авансово заложени координати и нискоскоростни въздушни цели. Екипажът е от един човек .

Съобщава се, че съветските военновъздушни сили разполагат с 14 ескадрили, въоръжени с щурмови самолети Су-25, като общият им брой е към 200 самолета. Повече от 80 щурмови самолета са осъвременени до разновидността Су-25СМ , който се е потвърдил в действителни бойни обстановки в Сирия.

През 2015 година беше показана най-модерната трансформация на щурмовия аероплан " Грач " - Су-25СМ3. В резултат на модернизацията бойната успеваемост на самолета е увеличена съвсем двойно с помощта на потреблението на по-точни муниции, модерна електроника и системата за въздушна защита " Витебск ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР