Руският президент Владимир Путин предложи Русия и САЩ да удължат

...
Руският президент Владимир Путин предложи Русия и САЩ да удължат
Коментари Харесай

Путин предложи на САЩ да удължат Нов СТАРТ с една година

Руският президент Владимир Путин предложи Русия и Съединени американски щати да удължат контракта Нов СТАРТ с минимум една година без предварителни условия , осведомят Агенция Франс Прес, " Ройтерс " и съветски медии.

По време на среща на Съвета за сигурност на Русия Путин означи, че през тази една година двете страни ще обсъдят всички параметри за надзор на оръжията.
 Съединени американски щати оповестиха, че имат кардинална договореност с Русия за Нов СТАРТ, Москва отхвърли
Съединени американски щати оповестиха, че имат кардинална договореност с Русия за Нов СТАРТ, Москва отхвърли

Нов СТАРТ е последният огромен нуклеарен контракт

Лидерът на Русия също изиска от външния министър Сергей Лавров да формулира позицията на страната за контракта, да я показа на Съединени американски щати и да се опита да получи от американците явен и бърз отговор. Лавров даде обещание да го направи " допустимо най-скоро ".

Отделно Путин се похвали, че Русия има нови оръжия , които не съществуват в арсенала на Съединени американски щати, само че все пак е подготвен да се разиска въпроса с Вашингтон.
 Съединени американски щати регистрира
Съединени американски щати регистрира " забележителен прогрес " в договарянията с Русия за Нов СТАРТ

След дипломатическа среща в Хелзинки

Според него единственият останал контракт със Съединени американски щати за ограничение на оръжията е извършил задачата си . Той предизвести, че е нежелателно анулация на контракта без реализиране на различно съглашение.

Преди дни Вашингтон разгласи, че за удължение на Нов СТАРТ, само че Москва отхвърли.

Нов СТАРТ е последният огромен нуклеарен контракт, който към момента е в действие. Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се пробва безрезултатно към този миг да принуди Китай да взе участие на договарянията за контракта, който лимитира нуклеарните бойни глави на Съединени американски щати и Русия до 1550.
 Швеция настоя за удължение на контракта Нов СТАРТ
Швеция настоя за удължение на контракта Нов СТАРТ

Тръмп изтегли страната от редица интернационалните контракти, само че показва интерес да резервира Нов СТАРТ

Три седмици преди президентските избори в Съединени американски щати американската администрация разгласи, че ще поддържа удължение на контракта, само че не уточни за какъв интервал.

Договорът изтича на 5 февруари 2021 година, в случай че не бъде продължен. По-рано Путин предложи да се удължи за пет години без предварителни условия. Но Съединени американски щати оферират да се продължи за по-кратък интервал.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли страната от редица интернационалните контракти, само че показва интерес да резервира Нов СТАРТ, подписан от някогашния президент Барак Обама и някогашния съветски президент Дмитрий Медведев през 2010 година Договорът лимитира стратегическите нуклеарни оръжия на двете страни до 1550 единици.
 Москва: Шансът за удължение на Нов СТАРТ е най-малък
Москва: Шансът за удължение на Нов СТАРТ е най-малък

Русия не е подготвена да удължи контракта Нов СТАРТ със Съединени американски щати

Доналд Тръмп разгласи, че изтегля Той изтегли Съединени американски щати и от от 1987 година и

Съединени американски щати и Русия имат по повече от 6000 нуклеарни бойни глави през 2019 година, до момента в който Китай има 290.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР