Руският президент Владимир Путин поздрави беларуския си колега Александър Лукашенко

...
Руският президент Владимир Путин поздрави беларуския си колега Александър Лукашенко
Коментари Харесай

Путин поздравява Лукашенко за Деня на единството на народите

Руският президент Владимир Путин поздрави беларуския си сътрудник Александър Лукашенко с Деня на единството на народите на двете страни , заяви пресслужбата на Кремъл. " В последно време нашите страни съумяха да създадат доста за развиването на интеграцията и градивното двустранно съдействие ", се споделя в приветствената депеша.

В нея се напомня, че са утвърдени редица значими документи, в това число секторни стратегии за съюзяване, а категорично се показват концепцията за миграционна политика на съюзната страна и обновената военна теория.

Путин показва убеденост, че осъществяването на постигнатите договорености " ще сътвори условия за подсилване на позициите на Русия и Беларус на интернационалната сцена ", за по-нататъшен прогрес към образуването на общо социално-икономическо и филантропично пространство.

" Това безспорно дава отговор на виталните ползи на нашите два приятелски народа и е в действителност значимо предвид на напрегнатата интернационална обстановка ", акцентира съветският водач.

2 април е Денят на единството на народите на Русия и Беларус . През 1996 година е подписан договорът " За основаване на Общността на Русия и Беларус ", а година по-късно и Договорът за съюз на двете страни.

Основните цели на основаването на Съюза са да се увеличи виталният стандарт на народите, да се укрепят връзките на приятелство, другарство и съдействие в политическата, икономическата, обществената и други области и да се обезпечи стабилно социално-икономическо развиване на участващите страни посредством сливане на техния веществен и интелектуален капацитет, изяснява организация Новости.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР