Руският президент Владимир Путин постоянно използва призивите за преговори, за

...
Руският президент Владимир Путин постоянно използва призивите за преговори, за
Коментари Харесай

ISW: Путин иска да изолира Украйна от западната подкрепа

Руският президент Владимир Путин непрекъснато употребява апелите за договаряния, с цел да изолира Украйна от поддръжката на западните сътрудници.

Това заяви в дневния си разбор за обстановката в Украйна Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализаторите показват, че съветският деспот се стреми да употребява всяко преустановяване на огън я и опцията за разговор, с цел да даде на военните си време да се възстановят и по този метод да лиши Украйна от самодейността.
 Путин вижда Украйна като новата, нахално експлоатирана, колония на Запада
Путин вижда Украйна като новата, нахално експлоатирана, колония на Запада

Желанието на Запада да резервира господството си на международната сцена, увеличавало рисковете от спор

" Въпреки това съглашение за преустановяване на огъня, което да бъде реализирано задоволително бързо, с цел да разреши на съветските войски да си починат и да се превъоръжат през тази зима, е малко евентуално ", показва ISW.

Експертите подчертаха, че е належащо време за договаряне на трайно преустановяване на огъня на целия спектакъл на военните дейности и че Русия и Украйна са доста надалеч една от друга, с цел да реализиран сходно съглашение .

" По-вероятно е Путин да разпалва полемиките за преустановяване на огъня най-много като част от осведомителна интервенция, целяща да ускори разделянето сред Украйна и нейните поддръжници, като показа Киев като нежелаещ да беседва ", допълват от Института за проучване на войната.
 ISW: Думата на Путин тежала повече от декрет за мобилизацията
ISW: Думата на Путин тежала повече от декрет за мобилизацията

Официално съгласно Кремъл съвсем няма дезертьори

Русия може да даде на Иран съвременно военно съоръжение и съставни елементи, в това число хеликоптери и системи за противовъздушна защита, в подмяна на високоточни оръжейни системи, които има намерение да употребява във войната против Украйна .

" През идната година Русия може да изпрати на Иран изтребители Су-35 и да се опита да сътвори взаимна руско-иранска индустриална линия за безпилотни системи в Русия ", означават анализаторите.

Позовавайки се на изказвания на чиновници на американското разузнаване от 19 ноември, ISW показва, че през есента Русия и Иран са финализирали съглашение за производството на ирански безпилотни самолети на съветска територия.

" На 9 декември един съветски блогър заяви, че съгласно данните от наблюдението на въздушния трафик на 8 декември иранските товарни самолети са възобновили полетите си до Москва след малко спиране ", оповестяват специалистите.

В отчета се добавя, че съветският заместник-министър на защитата генерал-полковник Александър Фомин се е срещнал с началника на Генералния щаб на иранските въоръжени сили военачалник Мохамед Багери в Техеран на 3 декември.
 Путин: Ние удряме украинската инфраструктура, само че те започнаха първи с Кримския мост
Путин: Ние удряме украинската инфраструктура, само че те започнаха първи с Кримския мост

Това е първо самопризнание, че Москва нападна целеустремено инфраструктурни обекти

Те явно са обсъждали продажбата на ирански безпилотни самолети и ракети на Русия, които да бъдат употребявани във войната против Украйна.

" Руската войска от ден на ден разчита на оръжейни системи иранско произвеждане заради изчерпването на личния си боеприпас от високоточни оръжейни системи ", заключава Институтът за проучване на войната.

Основни констатации на ISW:
Позицията на Путин в съветското осведомително пространство продължава да се колебае сред поддръжката за съветското Министерство на защитата (МО) и поддръжката за националистическата и провоенна общественост на milblogger. Независимо следствие на съветската работа на Би Би Си и самостоятелното съветско издание " Медиазона " откри, че членовете на съветските национални републики са изпращани в Украйна несъразмерно по-често от етническите руснаци, само че етническите руснаци са убивани съразмерно на представителството им в съветското население. Руските управляващи ускориха съществуващото законодателство, с цел да подтиснат вътрешното противоречие. Високопоставени американски чиновници обявиха, че Русия дава невиждано равнище на военна и техническа поддръжка на Иран в подмяна на създадени в Иран оръжейни системи. Руските войски откриха отбранителни линии край Сватовое, а украинските сили организираха сухопътна атака край Кремена. Руските сили продължиха наземните офанзиви край Бахмут и Авдеевка. Възможно е съветските сили да са заели позиции на остров западно от Херсон в река Днепър. Кампанията на украинските войски за блокиране на съветски военни средства и логистични центрове в Южна Украйна евентуално е влошила положението на съветските сили, техните логистични линии и съветския морал като цяло. Путин удостовери изказванията си, че Русия няма да организира втора вълна на готовност на фона на продължаващите опасения в съветското общество. Окупаторите не престават да ускоряват физическия, правния и обществения надзор върху завзетите територии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР