Руският президент Владимир Путин поиска тази сутрин нов доклад за

...
Руският президент Владимир Путин поиска тази сутрин нов доклад за
Коментари Харесай

Държавата помага на семействата на жертвите от мината в Соликамск

Руският президент Владимир Путин изиска тази заран нов отчет за обстановката в мината в град Соликамск (около 1500 км североизточно от Москва), където нощес стана повреда.
 
Държавният глава разпореди да се отпусне оптималната помощ на роднините на починалите и да бъдат всестранно проучени аргументите за нещастието. Това заяви пред публицисти губернаторът на Пермския край Максим Решетников , съобщи ТАСС.
 
rescuers find eight bodies after fire in mine
.
— Forsan News EN (@Fnews_english)

След пожар и задимяване спасители са разкрили в мината за рандеман на поташ - благосъстоятелност на компания " Уралкалий ", телата на осем души , оповестиха по-рано локалните управляващи.
 
Правителството на Пермския край ще изплати на фамилиите на жертвите, измежду които има доста малолетни деца, по 1 млн. рубли, съобщи губернаторът Решетников.
 

По-рано бе обявено, че организацията подизпълнител " УС-30 " , чиито служащи са починали в мината, ще изплати на фамилиите им по 2 млн. рубли. Отделни суми са планувани за лицата на цялостна тяхна прехрана. Освен това ще бъдат изплатени и застраховки - по към 1 млн. рубли за всеки умрял.-->
 
Осем души от общо 17-те, работили в мината по време на случая, не пострадаха и съумяха да излязат на повърхността , припомня ТАСС. Спасители търсят сега последния от деветимата миньори, блокирани подземен по време на пожара. Подготвя се изваждането на откритите тела.
 
Ugunsgrēkā šahtā gājuši bojā 9 strādnieki.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР