Руският президент Владимир Путин поиска от правителството да „вземе мерки

...
Руският президент Владимир Путин поиска от правителството да „вземе мерки
Коментари Харесай

Ипотечното кредитиране не трябва да спира, за да се осигури работа на строителните фирми

Руският президент Владимир Путин изиска от държавното управление да „ вземе ограничения за довеждане докрай в период строителството на недвижими парцели, основани с присъединяване на средства от жители – участници в взаимното строителство “. Това се показва в листата с указания на президента, оповестен на уеб страницата на Кремъл.

Отговорник за осъществяването е министър-председателят Михаил Мишустин, който би трябвало да показа отчет за осъществяването до 1 декември.

Също до тази дата ръководителят министър председателят би трябвало да рапортува за подхванатите ограничения „ за обезпечаване на растеж през 2022 година на портфейла от ипотечни жилищни заеми в номинално изражение на равнище не по-ниско от това през 2021 година “.

Темата за строителството беше разисквана на среща сред Путин и държавното управление в средата на март. Тогава президентът изиска да се завършат всички стартирани градежи в страната и да не се позволява появяването на нови излъгани акционери. Държавният глава също по този начин обърна внимание на Банката на Русия към нуждата да се направи всичко, с цел да се резервира темпото на издаване на ипотеки, с цел да се обезпечи непрекъсната работа на строителния бранш, припомняйки рекордните резултати, реализирани в сектора през предходната година. Според Путин би трябвало да имаме поради тази посока и тя да се следва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР