Руският президент Владимир Путин подписа законопроект за отмяна на ДДС

...
Руският президент Владимир Путин подписа законопроект за отмяна на ДДС
Коментари Харесай

ВМЕСТО НА СЛЪНЧАКА: В Русия отмениха ДДС за хотелите

Руският президент Владимир Путин подписа законопроект за анулация на Данък добавена стойност за хотели и други места за настаняване в страната. Това се споделя в известие на уеб страницата на Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР). Гратисният интервал за нулева ставка ще бъде пет години. Според специалисти точно през този интервал хотелиерският бизнес може да доближи оперативна облага.

Ростуризмът означи, че законопроектът се е трансформирал в един от най-„ пробивните “ за промишлеността през последните десетилетия. Според ръководителката на ведомството Зарина Догузова мярката ще спомогне за поддържането на удобно съответствие цена-качество в хотелиерството на пазара. Досега в Русия ставката на Данък добавена стойност за туризма беше 20 %, една от най-високите в света. Очаква се мярката да съживи вътрешния туризъм на фона на западните наказания и невъзможността на съветските жители да пътуват в Съединени американски щати, Европа, Канада и редица други страни.

По-рано през март Ирина Тюрина, представител на Руския съюз на туристическата промишленост (PCT), разяснява въздействието на напускането на Booking.com от страната върху съветските туристически услуги. Според нея някои места за настаняване са почнали да подвигат комисионната за хотели - вследствие на това размерът й в някои случаи надвишава това, което Booking.com преди този момент си позволяваше.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР