Руският президент Владимир Путин подписа закона за увеличаване на срока

...
Руският президент Владимир Путин подписа закона за увеличаване на срока
Коментари Харесай

Путин подписа закона за по-строги наказания за телефонен тероризъм

Руският президент Владимир Путин подписа закона за увеличение на периода на наказванията за телефонен тероризъм от 5 на до 10 години отнемане от независимост, съобщи ТАСС, като се базира на държавния уебсайт за правна информация.

Поправка в съветския Наказателен кодекс планува съзнателно подаден лъжовен сигнал за подготвяна детонация, пожар или други дейности, пораждащи смъртна опасност за хора, да се санкционира с отнемане от независимост за период от 3 до 5 години. За подправени сигнали, които имат за цел да "дестабилизират активността на органите на властта ", се планува отнемане от независимост за 6 до 8 години. Законът планува, в случай че вследствие на лъжливи известия за терористични актове настъпи човешка гибел или други тежки последствия, телефонните терористи да подлежат на наказване от 8 до 10 години отнемане от независимост.

От септември управляващите са получили подправени сигнали за бомби допълнително от 3000 обекта в към 180 съветски града. Евакуирането на здания при сходни сигнали от време на време основава съществени проблеми за пътното придвижване. Висш представител на вътрешното министерство съобщи този месец, че множеството закани идват от Сирия, където съветските сили се борят с екстремисти - съперници на сирийския президент Башар Асад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР