Руският президент Владимир Путин подписа закон за удължаване на Договора

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за удължаване на Договора
Коментари Харесай

Путин подписа закон за удължаване на СТАРТ-3

Руският президент Владимир Путин подписа закон за удължение на Договора сред Руската федерация и Съединените щати за ограничения за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ, именуван още СТАРТ-3) до 5 февруари 2026 година Това беше обявено на уеб страницата на Кремъл, представено от ТАСС.
Федералният закон влиза в действие от деня на формалното му издание.
 Форумът в Давос: Виртуално, без Байдън, само че с Путин Форумът в Давос: Виртуално, без Байдън, само че с Путин
Изключително натовареният дневен ред на американския президент Джо Байдън му попречи да вземе присъединяване в тазгодишния Световен икономичес...
Както се оповестява на законът ратифицира съглашението за удължение на Договора от 2010 година, подписано на 26 януари 2021 година сред Русия и Съединени американски щати под формата на замяна на ноти.
„ Удължаването на контракта дава отговор на националните ползи на Руската федерация, разрешава да се поддържа прозрачността и предвидимостта на стратегическите връзки сред Русия и Съединени американски щати, да се поддържа стратегическа непоклатимост в света, както и има позитивен резултат върху интернационалната обстановка и поощряване развиването на процеса на нуклеарно разоръжаване “, означи Кремъл.
Русия и Съединени американски щати подписаха Договора за СНВ през 2010 година Според неговите условия всяка страна понижава стратегическите си нападателни въоръжения по подобен метод, че седем години след и по-късно, общият им брой няма да надвишава 700 разгърнати междуконтинентални балистични ракети (МБР), подводни балистични ракети (ПБР) и тежки бомбардировачи (ТБ), 1 550 бойни глави, 800 разгърнати и неразгърнати пускови установки на МБР, ПБР и ТБ.
Москва неведнъж прикани Вашингтон да не отсрочва разрешаването на въпроса за удължение на периода на документа и го характеризира като златен стандарт в региона на разоръжаването. Но администрацията на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че не има намерение да възобновява съглашението в настоящия му тип, наричайки го " неприятна договорка ". Белият дом предложи и да се усили броят на страните по контракта, като предложения Китай в него, само че Пекин отхвърли тази концепция.
 Путин: Дворецът в Геленджик не е мой или на някой от околните ми Путин: Дворецът в Геленджик не е мой или на някой от околните ми
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че дворецът в Геленджик, разгласен за негова благосъстоятелност в журналистическо „ разследване&l...
зае противоположната позиция по въпроса. На 22 януари представителят на Белия дом Джен Псаки разгласи, че Съединени американски щати поддържат удължаването на контракта за пет години. Според нея документът дава отговор на ползите на националната сигурност на Съединени американски щати.
На 26 януари Москва и Вашингтон обмениха дипломатически ноти по отношение на постигането на съглашение за удължение на Договора СТАРТ. Руският президент Владимир Путин и американският му сътрудник Джо Байдън в телефонен диалог във вторник показаха удовлетворение от този факт. Същата вечер съветският водач внесе в Държавната дума законопроект за одобрение на съглашението за удължение на Договора за пет години - до 5 февруари 2026 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР