Руският президент Владимир Путин подписа закон за премахване на горната

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за премахване на горната
Коментари Харесай

Путин вдигна възрастта в армията до рекордните 65 години

Руският президент Владимир Путин подписа закон за унищожаване на горната възрастова граница за подписване на първия контракт за работа във Въоръжените сили (ВС) на Руската федерация за руснаци и чужденци. Документът е оповестен на формалния портал за правна информация, написа ТАСС.

В сряда Държавната дума одобри съответния законопроект на три четения вкупом и в същия ден той беше утвърден от Съвета на федерацията.

По-рано първият контракт за военна работа можеше да бъде подписан от " жители на възраст от 18 до 40 години и чужденци на възраст от 18 до 30 години ".

А в този момент новият закон за жителите в трудоспособна възраст (чуждестранни граждани) отстрани възрастовата граница, на която те имат право да сключат първи контракт за военна работа.

Авторите на самодейността считат, че премахването на горната възрастова граница ще улесни набирането на договорно наети експерти в търсените области, свързани най-вече с цивилни, в това число в региона на връзките, инженерната и здравна помощ.

Междувременно Владимир Путин предизвести през днешния ден водачите на Германия и Франция да не усилват доставките на оръжие за Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Путин сподели на френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, че продължаващите доставки на оръжие за Украйна са " рискови ", предупреждавайки " за рисковете от по-нататъшна дестабилизация на обстановката и утежняване на филантропичната рецесия ", съобщи Кремъл. Телефонният диалог на тримата се е провел по самодейност на Берлин и Париж.

Тримата водачи разискаха преговорния развой, който е в замразено положение, добави ТАСС. Путин съобщи, че напрежението на продоволствения пазар ще понижи достави на съветска селскостопанска продукция, само че би трябвало да се отстранен глобите. Той добави, че Москва е подготвена да търси способи за безконтролен експорт на зърно. Путин осведоми също по какъв начин последователно се постанова мирния живот в Донбас.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР