Руският президент Владимир Путин подписа закон за конфискация на имущество

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за конфискация на имущество
Коментари Харесай

Путин подписа закон за конфискация на имущество за фейкове за армията

Руският президент Владимир Путин подписа закон за конфискация на имущество за фейкове за съветската войска и закононарушения против държавната сигурност. Документът е оповестен на формалния портал за правна информация.

Законът променя Наказателния кодекс (НК) на Руската федерация и уголемява листата на закононарушенията, за които може да се планува конфискация на имущество. Сега такова наказване може да бъде открито за общественото разпространяване на умишлено погрешна информация за съветските въоръжени сили и за упражняването на техните пълномощия от държавни органи (член 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация), както и за обществени апели за действия ориентирани против сигурността на страната (член 280.4 от Наказателния кодекс на Руската федерация). Уточнява се, че става дума за закононарушения, осъществени по користни подбуди.

В същото време, както следва от документа, не всички пари, полезности или друго имущество на лицето, наказано по тези членове, ще подлежат на конфискация, а единствено тези, които са получени вследствие на осъществяване на закононарушение или са употребявани за действия, ориентирани против сигурността на Русия.

Законът гласи, че дейностите, ориентирани против сигурността на Руската федерация, значат осъществяването на най-малко едно от закононарушенията, планувани по-специално в членове от Наказателния кодекс на Русия за наемничество, геноцид, дезертиране, несъблюдение на заповед, приемане или предоставяне на рушвет и бандитизъм. Общо в този лист има повече от 30 публикации.

Съответни промени се вършат и в Наказателно-процесуалния кодекс на Руската федерация.

Освен това се уголемява описът с членове от Наказателния кодекс на Руската федерация, наказаните по които ще бъдат лишени от специфични, военни или почетни звания, класни чинове и държавни награди. Това, по-специално, включва публикации, свързани с разпространяването на фейкове за съветската войска, нейната дискредитация, апели за екстремизъм, нарушение на териториалната целокупност на Руската федерация, действия, ориентирани против държавната сигурност, апели за въвеждане на наказания против Русия и нейни жители, реабилитация на нацизма и подпомагане при осъществяването на решения на интернационалните организации, в които Руската федерация не взе участие, или задгранични държавни организации.

Законът влиза в действие 10 дни след формалното издание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР