Руският президент Владимир Путин подписа закон, позволяващ прехода към суверенен

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, позволяващ прехода към суверенен
Коментари Харесай

В Русия започва преход към "суверенен интернет" тази есен

Руският президент Владимир Путин подписа закон, допускащ прехода към " върховен Рунет " (руския сегмент на интернет). Това демонстрира документ на формалния уебсайт за правна информация на съветските управляващи, съобщи деловото издание РБК.

Подписът на Путин бе последната стъпка след гласоподаване предишния месец в двете камари на съветския парламент. Очакваното му решение да го утвърди значи, че в Русия би трябвало да работят разпореждания за " върховен интернет " от тази есен.

Идеята на закона, който съгласно критиците ще вкара мощен надзор на интернет в страната, публично е да отбрани Рунет от външна опасност и банкови услуги и други значими потребителски функционалности, както и жизненоважни за сигурността, ще могат да действат и при " изключване " извън.

Всички оператори и снабдители ще би трябвало да конфигурират устройства, позволяващи на информационния регулатор Роскомнадзор да управлява трафика.

С подписа на Путин бизнесът към този момент е задължен да вкара тези устройства, само че няма да дава отговор за ограничаване на достъпа, когато законът изисква това. В Русия също по този начин ще стартира работа по основаването на лична система за имена на домейните (DNS). Това е база данни за компютри, услуги и други запаси, с чиято помощ имената на хостовете се преобразуват в IP адреси.

Какво още планува документът и от кой момент влизат в действие разнообразни детайли на " суверенния рунет ", можете да прочетете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР