Руският президент Владимир Путин подписа закон, който въвежда доживотен затвор

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, който въвежда доживотен затвор
Коментари Харесай

Русия наказва с доживотен затвор държавната измяна


Руският президент Владимир Путин подписа закон, който вкарва пожизнен затвор за държавна измяна и стяга наказванията за тероризъм , оповестява организация ТАСС.

С направените промени в Наказателния кодекс на Руската федерация, държавната измяна се санкционира с пожизнен затвор, вместо досегашното накзание 20 години отнемане от независимост.

По чл.205 " Терористичен акт " оптималният период е повишен от 15 на 20 години затвор. За осъществяване на акт на интернационален тероризъм наказването ще бъде от 12 години до пожизнен затвор (преди - от 10 години). Законът усилва и минималната присъда за рекрутиране или осъществяване на терористични закононарушения от 5 на 7 години затвор, а минималната присъда за съучастничество ще бъде 12 години (преди - 10 години).

Увеличава се и наказването за присъединяване в терористична група . Виновните ще получат от 10 до 15 години затвор (преди - от 5 до 10 години затвор).

По член 281 " Саботаж " се стягат наказванията за дейности, ориентирани към увреждане на транспортната инфраструктура и оборудванията за поддържане на живота на популацията, както и за причиняване на щета на здравето на хората за подкопаване на икономическата сигурност и защитата на страната. За тези закононарушения ще получи до 20 години затвор (преди - до 15 години).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР