Руският президент Владимир Путин подписа в четвъртък указ за военна

...
Руският президент Владимир Путин подписа в четвъртък указ за военна
Коментари Харесай

С указ Путин привика в армията 147 000 новобранци между 18 и 27 години

Руският президент Владимир Путин подписа в четвъртък декрет за военна работа на още 147 000 мъже , оповестяват " Ройтерс " и ТАСС.

Мъжете на възраст сред 18 и 27 години, които не са в запаса на армията и " подлежат на наборна работа ", ще бъдат назначени сред 1 април и 15 юли. Путин също по този начин инструктира армията да уволнява бойци, " чийто период на военна работа е изминал ".

Андрей Картаполов , началник на комисията по защита на Държавната дума на Русия, утвърждава, че новобранците .
 Медведев: Нашата войска би трябвало да стане по-голяма
Медведев: Нашата войска би трябвало да стане по-голяма

Русия има потребност от повече наборници в армията

Процесът на набор в Русия се основава на лотарийна система.  Допустимите лица ще бъдат определени на инцидентен принцип и ще би трябвало да служат 12 месеца . Наборниците могат също да бъдат изпратени да служат в други елементи на страната, в това число нестабилния район на Северен Кавказ, където съветските военни сили сега вземат участие в продължаващи спорове.

В допълнение към наложителната военна работа в Русия има и договорна система, която разрешава на хората да вземат участие непринудено за военна работа.

Пролетната наборна работа е годишно събитие в Русия и има за цел да поддържа числеността и готовността на въоръжените сили на страната. На наборната работа се гледа и като на родолюбив дълг от доста руснаци, които имат вяра, че службата в армията е значима част от националната еднаквост.

По-рано този месец Картаполов внесе законопроект, който предлага увеличение на възрастовата група за наборна работа до мъже на възраст 21-30 години . Ако бъде признат, законът ще влезе в действие при започване на 2024 година
 Британското разузнаване: Русия запълва дефицита на жива мощ в армията с доброволци
Британското разузнаване: Русия запълва дефицита на жива мощ в армията с доброволци

Планира се набирането на 400 000 доброволци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР