Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта

...
Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта
Коментари Харесай

Путин призна независимостта на Херсонска и Запорожка област

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област, съобщи Ройтерс.

В двете украински области бяха проведоха референдуми за присъединение към Русия, като управляващите, сложени от Москва в двете области, обявиха, че болшинството от популацията на всяка една от тях е подкрепило влизането в състава на Руската федерация.

За да бъдат присъединени Херсонска и Запорожка област към Русия, по логиката на Кремъл, е належащо първо те да бъдат приети за самостоятелни субекти на интернационалното право.

Именo по тази причина са нужни и указите, които е подписал съветският водач. С тяхното сключване Русия признава Херсонска и Запорожка област за самостоятелни страни.

ТАСС разяснява, че независимостта на така наречен Донецка и Луганска национални републики е била приета през февруари, а Ройтерс добавя, че указите са междинна стъпка преди районите да бъдат оповестени за част от Русия.

По-късно се чака Путин да подпише договорите за присъединение към Русия на части от четирите украински области, където Москва организира референдуми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР