Руският президент Владимир Путин подписа указ за отсрочка на частичната

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за отсрочка на частичната
Коментари Харесай


Руският президент Владимир Путин подписа указ за отсрочка на частичната мобилизация за студенти.

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за пролонгация на частичната готовност за студенти.

Външният министър Сергей Лавров съобщи пред 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, че обстановката в интернационалната сигурност бързо деградира.

Днес се взема решение въпросът за бъдещия международен ред – дали да бъде с един хегемон, който кара всички да живеят по прословутите му правила, преференциални единствено за него. Алтернативата – либерален, обективен свят без шантаж и заплашване на неуместните, без неонацизъм и неоколониализъм, разясни Лавров. По думите му Русия твърдо е избрала втория вид и приканва да се работи за реализацията му дружно със своите съюзниции и единомишленици.

Лавров прикани Организация на обединените нации да си върне репутацията на място за почтени полемики. Вместо почтен разговор и търсене на взаимни отстъпки имаме работа с дезинформация и груби инсценировки и провокации, сподели още съветският външен министър пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Той упрекна Запада, че подкопава доверието към интернационалните институции като органи за координиране на ползите и към интернационалното право като гаранция за правдивост и отбрана на слабите от произвол.

 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР